NOVOSAĐANI OGORČENI I OČAJNI: Čekaju CEO DAN za pregled u KC Vojvodina (FOTO)

Ukoliko se razbole moraju da provedu sate čekajući u redu ispred Poliklinike Kliničkog centra u Novom Sadu. Pojedini pregledi zakazuju se čak za maj naredne godine

  • 7
Foto: Twitter/@dadica Foto: Twitter/@dadica

Poslednjih dana Novosađani se suočavaju sa problemom. Ukoliko se razbole, moraju da provedu sate čekajući u redu ispred Poliklinike Kliničkog centra u Novom Sadu.

Svoje nezadovoljstvo su izražavali i na društvenim mrežama, pa je tako jedna korisnica Tvitera podelila fotografiju na ovoj društvenoj mreži.

Ona je takođe napisala da su redovi ogromni, a da se sada pojedini pregledi zakazuju čak za maj naredne godine.

Među komentarima se može videti mnogo ironičnih konstatacija na račun ovolike gužve ispred novosadskog Kliničkog centra.

Foto: kcv.rs Foto: kcv.rs

Iz Kliničkog centra Novi Sad kažu da većina pacijenata dolazili u ranim jutarnjim časovima kako bi obavili zakazivanje pregleda odmah.

- Većina pacijenata dolazi u jutarnjim satima kako bi zakazivanje obavili odmah po početku rada Službe zakazivanja. S obzirom na broj pacijenata koji su danas bili da zakažu termin pregleda za Kliniku za medicinsku rehabilitaciju (233), neophodno je organizovati zakazivanje na način koji će obezbediti bezbednost pacijenata i što efikasniji rad Službe zakazivanja, odnosno obezbediti da pacijenti u što kraćem vremenu obave zakazivanje - kažu iz ove zdravstvene ustanove i dodaju:

- Služba zakazivanja raspolaže terminima za zakazivanje pregleda na mesečnom nivou, te su svi termini koje u ovom momentu zakazujemo isključivo za mesec septembar 2015. godine. Služba zakazivanja u Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine zakazuje prve preglede, dok se većina kontrolnih pregleda zakazuje odmah po izlasku pacijenta iz ambulante određene specijalističke službe.ž

Oni su takođe istakli da ne mogu da odgovore na pitanje koliko se čeka kontrolni pregled.

Foto: kcv.rs Foto: kcv.rs

- Nismo u mogućnosti da odgovorimo na pitanje o dužini čekanja na kontrolni pregled, s obzirom na to da različita stanja zahtevaju različite potrebe za kontrolnim pregledima, o čemu odlučuje ordinirajući lekar specijalista i koji se razlikuju od pacijenta do pacijenta. Što se prvih pregleda tiče, svi budu obavljeni u zakonskom roku od maksimalno 30 dana od dana javljanja. Najduže se čeka, oko 30 dana, na prvi pregled kod urologa, gastroenterologa, vaskularnog hirurga i dijabetologa.

Takođe su nam objasnili da prosečna dužina čekanja na prvi specijalistički pregled, u prvih 6 meseci ove godine je: psihijatrija – 16 dana, hirurške grane – 16 dana,  internističke grane – 14 dana,  pedijatrija - 7 dana i

ginekologija – 4 dana.

Iz Kliničkog centra Vojvodina su nam potvrdili da je danas vršeno zakazivanje pregleda za Kliniku za medicinsku rehabilitaciju za mesec septembar 2015. godine. Klinika za medicinsku rehabilitaciju obezbedila je preko 400 termina za potrebe pacijenata, a slobodnih termina i dalje ima.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daniel

    28. avgust 2015 | 18:16

    Da klinicki centar je potpuno na usluzi pacijentima.to sami pacijenti stoje u redu i cekaju iz dosade.ali zato specijalisticke sve privatne ordinacije su pune pacijenata.ovo je vise nego sramotno.

  • novosadjanka

    28. avgust 2015 | 20:13

    Potreban je jos jedan klinicki cenntar na ovoliki broj stanovnika.Bilo bi dobro kad bi lekari koji rrade u klinickom radili, cast izuzecima, a ne sto pre trcali da maknu lovu u svojim priivatnim ordinacijama

  • Ja

    29. avgust 2015 | 08:26

    Posto je to Poliklinika Klinickog centra Vojvodine u Novom Sadu,a ne Klinickog centra Novog Sada,tu na lecenje dolaze ljudi iz cele pokrajine.Mnogo je..Mi,Novosadjani(bez uvrede prema drugim gradjanima,i njima nije lako da prelaze nekada i 100tine km za pregled)ne mozemo doci na red.Mozda,u buducnosti,kada se bude moglo-napraviti jos jednu Kliniku,samo za podrucje N.Sada,time bi se olaksalo svim pacijentima da dodju na red u pristojnom roku..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA