STANOVNICI OVE ZEMLJE ŽELE DA PRIME MIGRANTE U SVOJE DOMOVE: Pogodite o kojoj državi se radi!

- Izbeglice su naši budući supružnici, najbolji prijatelji, srodne duše, bubnjari u bendovima, poslovne kolege, mis Islanda 2022. godine, stolar koji nam je konačno sredio kupatilo, kafe-kuvar, vatrogasac, kompjuterski genije, televizijski voditelj - piše u otvorenom pismu stanovnika ove zemlje

  • 12

Ostrvska zemlja gejzira, leda i vulkana mogla bi da postane novi dom hiljadama izbeglica koje dolaze iz Sirije. Čak 12 hiljada stanovnika Islanda je potpisalo peticiju kojom od vlasti traže da nesrećnim ljudima koji beže od rata, pruže rešenje za njihove probleme.

OVIH 5 ZEMALJA MOGU DA UNIŠTE EVROPSKU UNIJU zbog svojih zakona o migrantima muslimanima!

Država sa 300.000 stanovnika, za sada je primila tek 50 izbeglica, imajući i u vidu da je reč o najudaljenijoj evropskoj zemlji do koje se ne može doći kopnom.

Hiljade Islanđana nude izbeglicama utočište u svojim domovima ili vikendicama, kao i časove islandskog jezika.

Društvena akcija je pokrenuta kada je profesor Brindis Bjorgvinsdotir u subotu na Fejsbuku postavio poziv sugrađanima da podignu glas za izbeglice. Više od 12.000 ljudi potpisalo je otvoreno pismo.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

- Izbeglice su ljudski potencijal, oni imaju znanja i iskustvo - naglašeno je u ovom pismu.

- Izbeglice su naši budući supružnici, najbolji prijatelji, srodne duše, bubnjari u bendovima, poslovne kolege, miss Islanda 2022. godine, stolar koji nam je konačno sredio kupatilo, kafe-kuvar, vatrogasac, kompjuterski genije, televizijski voditelj - piše u pismu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: theguardian.com/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA