Ova slika je dokaz koliko migranti RIZIKUJU SVOJE ŽIVOTE u potrazi za novim domom i boljim sutra!

Izbeglice beže od ratova, siromaštva i progona koji vladaju u Africi i na Bliskom istoku. Dolaze automobilima, brodovima, kamionima, a neki čak i peške. Hiljade njih je izgubilo život na putu ka novom životu

  • 1

Španska policija je pronašla dva migranta koji su pokušali da se naguraju u malo skriveno mesto u automobilu. Jedan od njih je bio sakriven ispod haube vozila.

SPREMNI SMO NA SVE, SAMO DA POBEGNEMO OD RATA: Evo šta kažu izbeglice o potrazi za boljim životom!

Ovo je samo jedan od mnogih ekstremnih slučajeva i rizika sa potencijalnim smrtnim ishodima koji su zabeleženi tokom najveće migrantske krize koja je pogodila Evropu, uzevši u obzir period posle Drugog svetskog rata.

Civilna garda je snimila ovu fotografiju kada su zaustavili vozilo u kom je bio zaglavljen migrant dok je ležao iza motora. Čovek je bolovao od teške dehidratacije i nedostataka kiseonika.

Drugi muškarac je pronađen ispod zadnjeg sedišta u automobilu, sa istim posledicama po zdravlje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto-ilustracija: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Izbeglice, za koje se veruje da su iz Gvineje, odvedene su u lokalnu bolnicu. Vozač i putnik, koji su obojica Marokanci, uhapšeni su posle ovog incidenta.

Evropske zemlje se bore sa izbegličkom krizom, ljudi beže od ratova, siromaštva i progona koji vladaju u Africi i na Bliskom istoku. Dolaze automobilima, brodovima, kamionima, a neki čak i peške. Hiljade njih je izgubilo život na putu ka novom životu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA