PO NAREĐENJU POLICIJE: Migranti napustili trg u Budimpešti, premestili se U PODZEMNI PROLAZ!

Jutros je između 100 i 150 migranata protestovalo ispred stanice Keleti, dok je mađarska policija sprečila oko 2.000 migranata da se ukrcaju na vozove koji saobraćaju prema Austriji i Nemačkoj, izveštava reporter AFP sa lica mesta

  • 1

Mađarska policija je sinoć rekla migrantima da isprazne trg ispred železničke stanice Keleti u Budimpešti i da se premeste u podzemni prolaz ili posebno određenu tranzitnu zonu, javio je tv kanal M1.

STRAVIČAN PROTEST: Očajni migranti u Mađarskoj na rukama nose DECU! (FOTO) (VIDEO)

Kako je ovaj kanal izvestio, oni su to i poslušali i više ne uzvikuju parole kao ranije, prenosi agencija MTI.

Stotine izbeglica je juče protestovalo ispred glavne železničke stanice u Budimpešti, Keleti, dok su se na trg ispred stanice poređali pripadnici mađarske interventne policije.

Juče je između 100 i 150 migranata protestovalo ispred stanice Keleti, dok je mađarska policija sprečila oko 2.000 migranata da se ukrcaju na vozove koji saobraćaju prema Austriji i Nemačkoj, izveštava reporter AFP sa lica mesta.

U međuvremenu, u Budimpešti je sinoć održan skup podrške migrantima, a protiv planiranih izmena mađarske vlade kada je reč o politici prema migrantima, javila je MTI.

Istovremeno, u blizini stanice u mestu Roske, radikalni nacionalistički Jobik održao je, takođe, demonstracije, na kojima je zatraženo da južne granice Mađarske budu "hermetički" zatvorene kako bi se sprečio priliv ilegalnih ulazaka u zemlju, što bi moglo dovesti do humanitarne katastrofe, navodi MTI.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lider Jobika Gabor Vona rekao je da će njegova stranka obezbediti dvotrećinsku većinu u parlamentu potrebnu da njihov predlog bude izglasan kao zakon.

Većinu imigranata čine Sirijci koji žele da otputuju u Austriju ili Nemačku bez odgovarajućih dokumenata.

Mađarska, nemačka i austrijska policija formirale su zajedničke patrole koje kontorolišu vozove koji saobraćaju od Budimpešte preko Beča do Minhena, dok pripadnici mađarske i slovačke policije nadgledaju vozove koji idu za Bratislavu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    3. septembar 2015 | 08:23

    Posaljite ih sve u Ameriku, pa neka ONI brigu bring....to su Ameri I zakuvali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA