NEĆEMO U KAMP: Mađarska policija zaustavila voz, migranti udarali u prozore, neće u prihvatni centar! (FOTO)

Agencije su prethodno javile da je sa glavne međunarodne železničke stanice krenuo voz pun migranata, dodajući da će vagoni da se podele i da bi tri trebalo da stignu u Sombahtelj, a preostali u Šopron. Oba mesta se nalaze na zapadnoj granici Mađarske sa Austrijom

  • 6

Mađarska policija zaustavila je prvi voz sa migrantima, koji se danas iz Budimpešte uputio do Šoprona u blizini granice sa Austrijom, i rekla im da siđu u mestu Bičke, gde se nalazi mađarski prihvatni centar.

(UŽIVO) OPET HAOS U MAĐARSKOJ: Migranti i dalje na železničkoj stanici, vozovi ne idu, a policija se povukla! (FOTO) (VIDEO)

Preostali putnici su, kako je javio Rojters, prešli u drugi vozMigranti su udarali u prozore voza, uzvikujući "Ne kamp, ne kamp".

U blizini voza raspoređeno je oko 50 policajaca. Policija je ispraznila jedan vagon, a još pet vagona sa migrantima i dalje stoji na stanici.

Mađarska agencija MTI navodi da su migranti prebačeni u autobuse da bi se prevezli do obližnjeg kampa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema navodima agencije AFP, u vozu ima između 200 i 300 migranata. Bičke se nalazi na oko 40 kilometara zapadno od Budimpešte.

Agencije su prethodno javile da je sa glavne međunarodne železničke stanice krenuo voz pun migranata, dodajući da će vagoni da se podele i da bi tri trebalo da stignu u Sombahtelj, a preostali u Šopron. Oba mesta se nalaze na zapadnoj granici Mađarske sa Austrijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šef bečke policije Gerhard Pirstl je izjavio da migranti koji iz Budimpešte dolaze u Beč neće biti kontrolisani ili registrovani, kao i da će im biti dozvoljeno da nastave put.

Železnička stanica Keleti u Budimpešti ponovo je u jutarnjim satima otvorena za migrante posle povlačenja policije koja im je prethodne noći naložila da se premeste u podzemni prolaz, ili posebno određenu tranzitnu zonu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Većinu imigranata čine Sirijci koji žele da otputuju u Austriju ili Nemačku bez odgovarajućih dokumenata.

Mađarska, nemačka i austrijska policija formirale su zajedničke patrole koje kontorolišu vozove koji saobraćaju od Budimpešte preko Beča do Minhena, dok pripadnici mađarske i slovačke policije nadgledaju vozove koji idu za Bratislavu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fap_masina

    3. septembar 2015 | 14:16

    Normalno da nece imaju oni svoj cilj dokle da stignu, nisu oni napamet krenuli glavom kroz zid. Sve je to vec jesno ko finansira migrante...

  • Ja

    3. septembar 2015 | 15:25

    Ameriko da li se stidis, ako nemas obraza ni etike ni morala onda je sramota da sebe nazivas izvorom demokratije jer ti to nisi.Ti si najvece demonsko zlo na ovoj planeti i slepa si od pohlepe i naj nakaradnijih osecanja koje demoni mogu da imaju.Sramota je za vas kompliment.

  • Pipi Leo

    3. septembar 2015 | 15:39

    S mišljeno ,od internacionale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA