Evo šta se desi kada MUNJA udari u JEZERO ALKOHOLA! Nećete verovati svojim očima! (VIDEO)

Da bi se formirao ovakav tornado, potrebni su posebni uslovi, odnosno intenzivan dotok toplote, u kombinaciji s turbulentnim vetrom

  • 0

Iako je "vatreni tornado" snimljen pre četiri godine, u američkoj državi Kentaki, kada je munja udarila u skladište kompanije "Jim Beam", ovaj snimak je tek sada privukao pažnju na društvenim mrežama. Tom prilikom se u obližnje jezero izlilo više od tri miliona litara burbona.

Da bi se formirao ovakav tornado, potrebni su posebni uslovi, odnosno intenzivan dotok toplote, u kombinaciji s turbulentnim vetrom. Vrtlog se oblikuje u formaciju sličnu tornadu koji s površine usisava zapaljive materijale ili gasove.

Mislili ste da je tornado opasan? Pogledajte vatreni tornado! (VIDEO)

U konkretnom slučaju, vatra se pojavila zbog razlivenog burbona, munja je zapalila, a vreme je išlo na ruku stvaranju vrtloga. Na kraju, sve se dobro završilo, jer je jezero onemogućilo dalje širenje vatre, koja je nako sat vremena ugašena. Ipak, tokom ovog incidenta brojna riba je uginula, a kompanija je vlastima platila 27.000 dolara za troškove čišćenja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Bgr.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA