RAT PROTIV OTPADA: U Kragujevcu 30 policajaca dežura na divljim deponijama

Radnici javno-komunalnog preduzeća "Čistoća" svakodnevno očiste tridesetak divljih deponija, a kako brojni apeli upućeni građanima nisu dali rezultate, gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove prinuđena je da pojača nadzor na spornim lokacijama

  • 0

Komunalni inspektori i policajci u Kragujevcu će od 14. septembra danonoćno dežurati na pojedinim lokacijama u tom gradu u kojima nesavesni građani stvaraju divlje deponije.

DAVIMO SE U ĐUBRETU: U Beogradu godišnje nikne 200 divljih deponija

Radnici javno-komunalnog preduzeća "Čistoća" svakodnevno očiste tridesetak divljih deponija, a kako brojni apeli upućeni građanima nisu dali rezultate, gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove prinuđena je da pojača nadzor na spornim lokacijama.

- Nadzor će biti pojačan preko komunalnih inspektora i policajaca nad stvaranjem divljih deponija i nesavesnog odlaganja raznih vrsta otpada na javnim površinama - rekao je načelnik gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreja Ilić.

Naglašavajući da se nadzor sprovodi u cilju zaštite namenskog korišćenja javnih površina i sprečavanja narušavanja higijenskih uslova za stanovanje, Ilić je podsetio da je odlaganje otpada na javnoj površini prekršaj za koji je zaprećena novčana kazna u iznosu od 5.000 dinara, koja se plaća na licu mesta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radnici "Čistoće" svakodnevno čiste javne površine od divljih deponija koje stvaraju nemarni građani, ali se neprestano pojavljuju nove u svim delovima grada i na svim lokacijama, koje nisu samo ružna slika naravi pojedinih građana, već predstavljaju i potencijalnu opasnost po zdravlje stanovnika Kragujevca.

Iz gradske uprave obaveštavaju građane da će preduzeće "Čistoća" svakog prvog vikenda u mesecu organizovati akcije odvoženja kabastog otpada, i da za tu uslugu neće morati dodatno da plaćaju, dovoljno je da samo telefonom na broj 501-180 najave u kom delu grada odlažu nameštaj i druge kabaste stvari.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA