NEVERICA! NEMAČKA IZLAZI IZ ŠENGENA?! Pasoška kontrola na granici sa Austrijom, obustavljen železnički saobraćaj!

Ministar ekonomije Zigmar Gabrijel je kazao da Nemačka sada dostiže svoj limit, pošto hiljade izbeglica i dalje svakodnevno prelazi njene granice

  • 30

Nemačka namerava da ponovo uspostavi kontrole na svojoj granici sa Austrijom, u trenutku kada se suočava sa rekordnim prilivom izbeglica, izvestili su danas nemački mediji.

POLICIJA U MINHENU TRAŽI POMOĆ: Grad je prepun izbeglica, nemamo više kapaciteta za njih! (FOTO)

Provere pasoša su ukinute za države unutar Šengenske zone, ali očekuje se da će odluku o ponovnom uvođenju kontrola na granici objaviti ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer na konferenciji za novinare večeras, javilo je nekoliko nemačkih medija, preneo je AFP.

De Mezijer je u intervjuu za "Tagešspigel" rekao da izbeglice neće moći da biraju u kojoj će zemlji Evropske unije živeti, prema odredbama sistema kvota za raspodelu izbeglica među članicama EU.

U intervjuu za isti list, ministar ekonomije Zigmar Gabrijel je kazao da Nemačka sada dostiže svoj limit, pošto hiljade izbeglica i dalje svakodnevno prelazi njene granice, ističući da "izostanak evropske akcije u izbegličkoj krizi, sada gura Nemačku do granica njene izdržljivosti".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ministar saobraćaja Aleksander Dobrint oštro je kritikovao "potpuni neuspeh" EU u zaštiti svojih spoljnih granica i pozvao na primenu mera za zaustavljanje rekordnog priliva izbeglica sa Bliskog istoka.

Samo tokom jučerašnjeg dana je u Minhen, prestonicu pokrajine Bavarske na jugu zemlje u koju izbeglice prvo stižu, došlo 12.200 izbeglica.

Lokalna policija je saopštila da je taj grad gotovo potpuno iscrpeo svoje kapacitete za prihvat izbeglica koje masovno stižu u Nemačku.

Minhenske gradske vlasti su saopštile da su opterećene velikim brojem izbeglica koje pristižu u taj grad, ukazujući na strahovanja da će mnogi od novopridošlih izbeglica morati da spavaju pod vedrim nebom.

Direktor nemačke železničke kompanije rekao je svom austrijskom kolegi da Nemačka obustavlja železnički saobraćaj iz Austrije, saopštila je danas portparolka austrijske železničke kompanije OEBB.

Od početka godine, u Nemačku je stiglo 450.000 izbeglica.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Provincijalac

    13. septembar 2015 | 18:52

    Pisah ja o tome. Mozda previse gledam filmove, mozda nisam trebao gledati Teoriju zavere. Ali... Sve ovo sto se desava sa Evropom, posebno Nemackom,nije slucajno. Pazljivo osmišljeno i planirano. Ko stoji iza toga ??? Napisah, kada su krenuli migranti : pocelo je.....

  • car

    13. septembar 2015 | 19:59

    Trazili ste - gledajte

  • Dzo

    13. septembar 2015 | 20:47

    Izbjeglice sa bliskog istoka naseliti u Hrvatsku(Kninsku krajinu,Dalmaciju,zapadnu Slavoniju),pošto su isterali Srbe sa tih područja,a oni se svijetu predstavljaju kao human narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA