OTKRIVENA PREVARA NA TEHNIČKOM PREGLEDU: Da li ste i vi bili žrtva?

Niška policija uhapsila je M. J. zbog sumnje da je kao radnik firme DOO "M auto" naplaćivala desetostruko skuplje obavljanje tehničkih pregleda vozila

  • 0

Niška policija uhapsila je M.J. (50) zbog sumnje da je kao radnik firme za obavljanje tehničkih pregleda DOO "M Auto" Niš izvršila zloupotrebu prikrivanjem pravih prihoda koje je ovo preduzeće ostvarivalo od svojih usluga.

VELIKO HAPŠENJE U NIŠU Privedeno 11 zaposlenih iz "M Auto" zbog zloupotrebe položaja

M.J. je dvanaesti službenik DOO "M Auta" koji je uhapšen zbog istog dela jer je pre desetak dana slobode lišena grupa njenih kolega uključujući i rukovodioca ove firme Nišlije D.K.

U Srbiji od 5.000 pregledanih automobila skoro trećina neispravna!

Kako saopštava Informativna služba niške Policijske uprave, M.J. se sumnjiči da je izvršila krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave. Ona je u svojstvu referenta jednog ogranka ovog preduzeća usluge vršenja tehničkog pregleda vozila naplaćivala po ceni od 800 do 1.200 dinara, a u poslovnim knjigama evidentirala iznos od 30 ili 60 dinara.

UHAPŠENA FANTOMKA IZ SRPSKIH FRIZERSKIH SALONA: Da li ste i vi bili njena žrtva?

Foto: Tanjug/Irfan ličina Foto: Tanjug/Irfan ličina

M.J. se sumnjiči da je od ukupnog iznosa od 2.500.000 dinara, koliko je naplaćeno za proveru tehničke ispravnosti vozila, evidentirala samo 618.000 dinara dok je ostatak predala "na ruke" vlasniku preduzeća D.K. Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena Višem javnom tužilaštvu.

Zbog mahinacija sa cenom tehničkih pregleda već su uhapšeni D.K. (46), P.J. (49). D.S. (33). N.C. (38), G.S. (50) i I.M. (32) iz Niša kao i S.D. (43) iz okoline Niša, D.J. (38) iz okoline Prokuplja, M.G. (61) iz Vlasotinca i D.P. (33) i I.Đ. (36) iz okoline Gadžinog Hana.

Policija je tada saopštila da se D.K. sumnjiči da je u toku prošle i ove godine organizovao rad devet tehničkih pregleda na teritoriji Niša, Vlasotinca, Prokuplja i Gadžinog Hana koji su uslugu tehničkih pregleda vozila naplaćivali od 800 do 2.500 dinara. Međutim, kako navodi policija, on je naredio svojim zaposlenima da umesto naplaćene, u poslovnim knjigama evidentiraju navodnu cenu usluge od 30 odnosno 60 dinara, a da razliku njemu predaju u gotovini čime je protivpravno prisvojio oko 16 miliona dinara.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

OJADILI 450 LJUDI: Uhapšeni prevaranti koji su varali ljude na internetu

Policija je navela i da je P.J. kao odgovorno lice ovog preduzeća, a u dogovoru sa D.K. pomagao u organizovanju rada tehničkih pregleda, dok je D.S. prikupljala novac iz svih devet organizacionih jedinica i razliku između naplaćene i evidentirane cene predavala D.K. i P.J.

Ostali uhapšeni se terete da su u ograncima matične firme usluge naplaćivali po višim, a evidentirali niže cene te da su razliku predavali D.K. i P.J. Policija je tada najavila da će nastaviti sa kontrolom poslovanja ovog preduzeća što je dovelo do hapšenja M.J.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA