DIREKTOR FOLKSVAGENA DAO OTKAZ: Svojom ostavkom otvaram put za novi početak!

Martin Vinterkorn, generalni direktor Folksvagena je u izjavio naveo da je bio "šokiran događajima tokom proteklih nekoliko dana"

  • 6

Generalni direktor Folksvagena Martin Vinterkorn podneo je ostavku zbog manipulacija u testovima dizel automobila na tržištu u SAD, prenosi BBC.

KATASTROFA U FOLKSVAGENU: Nestalo 15 milijardi evra za jedan dan!

On je u izjavio naveo da je bio "šokiran događajima tokom proteklih nekoliko dana".

- Ovo radim u interesu kompanije iako nisam bio svestan bilo kakvih loših postupaka s moje strane - navodi se u njegovoj izjavi.

- Svojom ostavkom otvaram put za novi početak - zaključio je Vinterkorn.g

Nemački državni tužioci pokrenuli su danas preliminarnu krivičnu istragu zbog skandala sa lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova u koji je umešana nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

NA RUBU BANKROTA: "Folksvagen" povlači 500.000 automobila!

- Povodom tvrdnji da je u dizel automobilima VW-a bilo manipulacija sa emisijom štetnih gasova, državni tužioci Brunzvika razmatraju pokretanje istrage protiv rukovodstva Folksvagena - navodi se u saopštenju tužilaca.

U saopštenju se pojašnjava da će tužioci najpre razmotriti sve dostupne informacije i proceniti broj pravnih tužbi koje su pojedinci već podneli protiv VW-a, prenosi Frans pres.

Istovremeno, nemačka vlada poručuje da će automobilska industrija ostati važan stub privrede Nemačke, uprkos produbljavanju krize sa Folksvagenom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To je izuzetno inovativna i uspešna industrija za Nemačku, sa mnogo radnih mesta. Ona je važan stub nemačke privrede - izjavila portparolka nemačkog ministra privrede na redovnoj konferenciji za novinare.

Pojedini ekonomisti su, kako navodi agencija AP, već počeli da izražavaju zabrinutost u vezi sa posledicama koje će ovaj skandal imati po privredni rast Nemačke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Aktuelna izbeglička kriza i sada šok sa Folksvagenom predstavljaju nove rizike za nemačku privredu - izjavio je glavni ekonomista ING banke, Karsten Brzeski.

VW je juče priznao da je 11 miliona njegovih dizel automobila u svetu opremljeno uređajima koji mogu da lažiraju podatke o zagađenju vazduha i saopštio da će izdvojiti 6,5 milijardi evra za treći kvartal radi pokrivanja potencijalnih troškova proizašlih iz tog skandala.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bond

    23. septembar 2015 | 19:12

    A mene svi zezaju da skoda nije golf

  • Boki

    23. septembar 2015 | 21:15

    Ostavku daje onaj koji nije kriv i koji je najzasluzniji za fantastican uspeh marke. Krivac ce ostati i dalje da radi.

  • damaskino

    23. septembar 2015 | 22:48

    Onomad si mi senzor radilice naplatio 600€! Nije ti se isplatilo-:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA