Preti li nam NESTAŠICA ROBE u Idei, Merkatoru i Rodi?

- Uvereni smo da će dve zemlje, koje su susedi, Srbija i Hrvatska, konačno u interesu obe države i njihovih ekonomija postići konstruktivan dogovor. Što se pre to dogodi, to će biti manja šteta. Kompanije iz naše Grupe do sada su već pretrpele velike štete - naveli su za Telegraf iz Agrokora

  • 15

Među najveće megamerkete koji posluju na srpskom tržištu spadaju Idea, Merkator i Roda, koji su u vlasništvu hrvatske kompanije Agrokor.

HRVATSKE FIRME u Srbiji gube dnevno MILION EVRA zbog CARINSKOG RATA!

Kako značajan udeo u asortimanu ovih prodavnica čini hrvatska roba, otvara se pitanje da li postoji opasnost da rafovi ovih megamerketa postanu poluprazni ukoliko carinski rat između Srbije i Hrvatske potraje duži vremenski period.

VUČIĆ PORUČIO EVROPI: Hrvati su DOBRODOŠLI u Srbiju - OVO JE PRAVO LUDILO HRVATSKE!

Na ovo pitanje nismo uspeli da dobijemo konkretan odgovor iz Agrokora, ali su iz te kompanije za Telegraf rekli da su već pretrpeli veliku štetu.

- Uvereni smo da će dve zemlje, koji su susedi, Srbija i Hrvatska, konačno u interesu obe države i njihovih ekonomija postići konstruktivan dogovor. Što se pre to dogodi, to će biti manja šteta. Kompanije iz naše Grupe do sada su već pretrpele velike štete - naveli su za Telegraf iz Agrokora.

Vozila sa SRB registracijom mogu da uđu u Hrvatsku iz BiH i Crne Gore

Član saveta Hrvatskog udruženja poslodavaca i član nadzornog odbora Agrokora Damir Kuštrak naglasio je da se nada da će između dve strane na kraju pobediti razum

- Nadamo se da će dve zemlje konačno u interesu obeju država postići dogovor. Verujemo da će razum preovladati i na jednoj i drugoj strani - rekao je Kuštrak.

On je rekao da su Hrvatsko udruženje poslodavaca i Unija poslodavaca Srbije u kontaktu i da sve čine kako bi uticale na zvaničnike da se problem što pre reši.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BLOKADA ĆE SKUPLJE KOŠTATI HRVATSKU: Velike teškoće i za srpsku privredu

 Agrokor nije jedina hrvatska firma koja se našla u problemu zbog kontramera Srbije prema Hrvatskoj.

Više od 150 hrvatskih firmi koje posluju na teritoriji Srbije dnevno gubi čak milion evra zbog blokade granice!

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA