HRVATI NA UDARU EU ZBOG ZATVARANJA GRANICA: Brisel zatražio hitno objašnjenje Zagreba!

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je na konferenciji za medije u Briselu da je to učinjeno u kontekstu istrage pravne službe Evropske komisije o mogućem kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju od Hrvatske

  • 1

Brisel je od Zagreba zatražio hitno objašnjenje odluke o zatvaranju graničnih prelaza sa Srbijom za kamionski saobraćaj.

Da li je ovo DOKAZ da je Milanović nazvao Srbe VARVARIMA? (VIDEO)

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je na konferenciji za medije u Briselu da je to učinjeno u kontekstu istrage pravne službe Evropske komisije o mogućem kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju od Hrvatske, nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić u pismu funkcionerima EU upozorio da je SSP prekršen.

- Naše prve procene kažu da postoje ozbiljni problemi u vezi sa usklađenošću odluke hrvatske vlade sa SSP-om - izjavila je ona.

Ona je kazala da je visoka predstavica Federika Mogerini jutros ponovo razgovarala telefonom sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i podsetila ga da je pre dva dana javno pozvala Srbiju i Hrvatsku da što pre reše nesuglasice kako bi se nesmetan protok robe nastavio.

Kocijančič je kazala da je ova tema na dnevnom redu razgovora koji će komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han danas voditi u Beogradu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuza

    25. septembar 2015 | 14:20

    Sada ce, kao i obicno, morati da polize ono sto je pokakio :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA