MOSKVA POMAŽE ASADU: Objavljen prvi snimak ruskih borbenih aviona u Siriji (VIDEO)

- Naša avijacija preuzela je isporuku najmanje pet borbenih aviona iz Moskve, kao i izviđački avion koji nam omogućava uočavanje mete sa velikom preciznošću - potvrdio je visoki sirijski zvaničnik u izjavi za agenciju AFP

  • 7

Sirija je prethodnih dana dobila nove borbene i izviđačke avione iz Rusije za borbu protiv Islamske države (IS), naveli su izvori iz sirijske vojske.

OBAMA I PUTIN O SUDBINI SIRIJE I UKRAJINE: Evo šta kakvu su sudbinu odredili Asadu!

- Naša avijacija preuzela je isporuku najmanje pet borbenih aviona iz Moskve, kao i izviđački avion koji nam omogućava uočavanje mete sa velikom preciznošću - potvrdio je visoki sirijski zvaničnik u izjavi za agenciju AFP.

Isti izvor je rekao da su avioni stigli prošlog petka u vojnu bazu u sirijskoj provinciji Latakija, tradicionalnom uporištu režima sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Moskva je takođe isporučila sofisticiranu vojnu opremu za borbu protiv IS, dodao je isti izvor.

Juče je geenral NATO Filip Bridlov rekao je da je zabrinut zbog jačanja ruskih vojnih snaga u Siriji.

Bridlov je rekao da je Rusija u Siriju poslala mnogo naprednije oružje nego ono koje je potrebno za borbu protiv Islamske države, i to u cilju da zaštiti predsednika Bašara el Asada, preneo je AFP.

- Reč je o sofisticiranom protivavionskom oružju - rekao je Bridlov i naveo da nije video pripadnike Islamske države koji lete u avionima za čije su obaranje potrebne takve rakete.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Rts)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    29. septembar 2015 | 16:54

    A sto si zabrinut jado.jel sto je ugrozen ISIL?

  • Pera Kojot # 1

    29. septembar 2015 | 23:26

    Samo tako braco Rusi!

  • Скромност

    29. septembar 2015 | 17:55

    "Према Светцу и тропар".За сваки задатак се треба припремити у складу са задатком.Путин сигурно жели да ред и мир уђу у Сирију.САД и ЕУ желе уништење народа и добара.То је основна разлика између њих!Знамо шта је остало иза САД-а иЕУ у Либији ,Авганистану,Ираку ,Србији,Либији ,Егпту,Сирији,....Само болесни умови могу се тиме хвалити.Буш син се управо хвалио са ситуацијом у Ираку и зажелео такву демократију у Русији!?!?Срећа је да постоји ПУТИН!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA