(EKSKLUZIVNO) MMR vakcine dolaze u Srbiju čim se pronađe adekvatan avion za transport!

Do odlaganja isporuke došlo je zbog mogućih problema na granicama u drumskom saobraćaju

  • 13

Naručenih i plaćenih 33.000 doza MMR vakcina protiv malih boginja, zauški i rubeola koje je trebalo juče da budu isporučene Srbiji, čekaju adekvatan avion kojim bi mogle da budu transportovane u našu zemlju, saznaje Telegraf.

STIŽU VAKCINE PROTIV MALIH BOGINJA: Srbija će do utorka dobiti 33.000 naručenih ampula!

Kako smo uspeli da saznamo od izvora bliskog vrhu zdravstvenih vlasti u Srbiji, kompletna, ugovorena količina vakcina izašla je iz proizvodnje "Glaxo Smith Kline" baš juče, 29. septembra ali je do odlaganja isporuke došlo zbog mogućih problema na granicama u drumskom saobraćaju.

UKOLIKO VAŠE DETE IMA OVE SIMPTOME: Odmah ga vodite kod lekara!

- Prema informacijama sa kojima raspolažemo, do odlaganja isporuke je došlo zbog mogućih problema na granicama u drumskom saobraćaju, pa će svih 33.000 doza biti transportovano avionom. Čeka se obezbeđivanje adekvatnog aviona za ovu vrstu transporta, a takođe se očekuje i da to bude rešeno u što kraćem roku - kaže izvor Telegrafa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Vaša deca su dobila BOGINJE, a vi ih NISTE preležali? Evo šta vas čeka!

On podseća da je početkom ove nedelje domovima zdravlja podeljeno još 600 ampula ove vakcine iz donacija:

- Vakcine su preraspoređene u zdravstvene ustanove gde je ona u ovom trenutku bila najpotrebnija.

( Lj. R. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mantana

    30. septembar 2015 | 17:04

    Jedno pitanje..Zasto deca obolevaju od bolesti protiv kojih su dobila vakcinu?Zar vakcina ne treba da spreci pojavu boginja,zauski itd...Gde su bile vakcine pre 400 godina?

  • Đoka Veliki

    30. septembar 2015 | 20:06

    Ajmo beli mantili(ne kasapini i lekari), ajmo....javljajte se i branite vakcinu! Sestra i ja rodjeni u Nemačkoj, tamo nismo primali mmr, a ni ostala deca NE MORAJU.... Preležasmo sve dečje bolesti bez problema, i naša generacija ne pamti ovoliko autistične dece, da ne kažem da ih nije bilo uopšte a da smo mi znali neki slučaj. A sada, gde god se povede priča o tome, te ovo dete autistično, te ono dete autistično, a medicina naaaaapreduje li napreduje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA