NOVA BLOKADA ZA IZBEGLICE: Mađari postavljaju bodljikavu žicu na granicu s Hrvatskom

Na graničnom prelazu u Beremendu se nalaze i dva metalna panoa, dva metra visine i tri metra širine, kod puta, ali se mogu lako postaviti na samu granicu

  • 2

Mađarska je danas počela da postavlja bodljikavu žicu duž već postavljene žičane ograde na granici s Hrvatskom, dok hiljade izbeglica i dalje da stižu u Evropu.

HRVATE ČEKA PAKAO: Mađarska zatvara granicu ka Hrvatskoj?

Na graničnom prelazu u Beremendu se nalaze i dva metalna panoa, dva metra visine i tri metra širine, kod puta, ali se mogu lako postaviti na samu granicu, javila je agencija Frans pres.

Pored tih radova, mađarske vlasti u Beremendu postavljaju tranzitnu zonu koja se sastoji od 25 kontejnera raspoređenih pored puta koji povezuje Hrvatsku i Mađarsku.

S druge strane puta se postavlja druga paralelna ograda, čime je napravljen koridor kako bi se obuzdao talas izbeglica, naveo je AFP.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mađarska bi mogla da zatvori granicu sa Hrvatskom, kao što je uradila sa Srbijom, ali čeka da Austrija i Nemačka odluče da li hoće da puste još migranata. Više o tome u posebnoj vesti.

Od sada Telegraf i preko Vajber!

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драгица

    1. oktobar 2015 | 18:42

    Хрвати ће све паре потрошити дижући ограде стављајући себе у непотребне изолације.

  • Dragana

    1. oktobar 2015 | 21:50

    Hahaha kakve su legende ovi Madjari samo ogradjuju zidaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA