NIŠTA SE NIJE DESILO? Ambasador Albanije odbio protesnu notu Srbije!

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom

  • 21

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio je da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo PROTESTNU NOTU zbog NAPADA NA REPREZENTACIJU SRBIJE!

- Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje ''da se nije ništa desilo'' - navedeno je u saopštenju MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom.

Ovako je hiljade besnih Albanaca čekalo srpske fudbalere i zviždalo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Boćka je ranije večeras bio hitno pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije kako bi mu bila uručena protestna nota.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo, uprkos činjenici da je reč o utakmici visokog rizika, incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

KAMENJEM NA SRBE! Albanski huligani gađali srpske fudbalere! (FOTO)

Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice.

Srbija očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, navedeno je u saopštenju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Više kamenica pogodilo je večeras autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije, ali niko nije povređen.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela u Tirani, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, grad udaljen 50 kilometara, u kome će biti odigrana kvalifikaciona utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. oktobar 2015 | 00:17

    IZVLACITE NASE IGRACE IZ ALBANIJE -NEMOJTE ZBOG NEKIH POLITICKIH POENA MOMKE PREPUSTITI LINCU RAZJARENIH ALBANSKIH DIVLJAKA!!! ZAPAD BI LIKOVAO OD SRECE JEL ONI VOLE DA VIDE MRTVE PRAVOSLAVNE SRBE !!! IZVUCITE IH AKO TREBA I VOJNIM HELIKOPTERINA I SACUVAJTE NASU DECU !!!!!POGLEDAJTE NA ULICAMA TIRANE TAJ NABOJ PARANOICNE MRZNJE I STO PRE KUCI!!

  • Rasputin's

    8. oktobar 2015 | 00:15

    Slabi smo rade ko sta hoće i kako hoće sa nama, tužno ali istinito... Izdržacemo valjda još malo pa će stvari doći na svoje mesto kako je i bilo

  • Panco

    8. oktobar 2015 | 00:28

    Ako se nesto sutra desi direktni krivci ce biti karadzic i fss.Trebaju odma da se vrate.I trebali su da traze neutralan teren.A kada su birani protivnici trebalo je da se ne igra sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA