JEZERO KAO IZ HOROR FILMA: Ako uđete da se okupate, OTROVAĆETE SE ISTOG TRENUTKA (VIDEO)

Za vreme obilnih kiša pena se izliva na ulice i uzrokuje haos u saobraćaju, dok se gradom širi nepodnošljivi smrad

  • 1

Jezero u Indiji koje je smešteno u Bangaloreu, dugo je 36 kilometara i zove se Belandur. Ovo je najzagađenije jezero u gradu.

Belandur je neverovatno retka i veoma neprirodna pojava. Prepuno je otrova i pene, koja je rezultat otrovne vode s visokim procentom amonijaka i fosfata i s vrlo niskim nivoom otopljenog kiseonika. Sve ovo je posledica odlaganja netretiranog hemijskog otpada u jezero u koje se, kao da to već nije dovoljno, ispušta i kanalizacija iz mnogih delova grada.

Prijave protiv tri klanice zbog crvene tečnosti u Dunavu

Za vreme obilnih kiša pena se izliva na ulice i uzrokuje haos u saobraćaju, dok se gradom širi nepodnošljivi smrad. Jedan od stanovnika koji živi u blizini rekao je da je pre samo nedelju dana pena bila visoka više od jednog metra. Osim toga, stručnjaci su utvrdili i da zagađene čestice u vazduhu uzrokuju osećaj peckanja u očima.

Meštani po svaku cenu žele da spasu jezero, pa i putem društvenih mreža skreću pažnju na problem, a ekološki aktivista Nageš Aras rekao je da je na pomolu katastrofa ukoliko se hitno nešto ne preduzme.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs /Izvor:news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA