DŽIHADISTI NAPADAJU NAJVEĆI GRAD U SIRIJI: Putin se ne predaje!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije ovog meseca da su izveštaji o pogibiji civila tokom ruskih vazdušnih napada u Siriji "napad informacija"

  • 25

Ruski vojni avioni izvršili su danas napade na oblasti na zapadu Sirije, a uporište Islamske države (IS) na severu zemlje potresla je snažna eksplozija, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

KO IMA NAJJAČE ORUŽJE? Ovo Putinovo čudo od pištolja će mu pomoći da ISIS SRAVNI SA ZEMLJOM! (VIDEO) (FOTO)

Inače, ruski vojni avioni su za protekla 24 sata bombardovali čak 29 kampova Islamske države, a osim toga, gađali su i druge objekte džhadista, objavilo je rusko ministarstvo odbrane.

- Naša avijacija je tokom proteklog dana uništila dva militantna komandana centra, 23 objekta u kojima se čuva oružje i nekoliko vojnih pozicija - rekao je portparol Ministarstva odbrane major Igor Konašenkov.

Borci Islamske države (ID) danas su nastavili veliku ofanzivu prema najvećem sirijskom gradu Alepu, čiji je jedan deo dosad bio pod kontrolom snaga odanih sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu, a drugi pod kontrolom raznih militantnih grupa koje se bore i protiv Asada i protiv ID.

Nakon što su u petak džihadisti ID zauzeli nekoliko sela u okolini grada, u subotu je stigla informacija da su se približili na samo dva kilometra od severnih kvartova koje još uvek kontrolišu Asadove snage.

Foto-montaža: Tanjug/AP, rostec.ru Foto-montaža: Tanjug/AP, rostec.ru

Rusija je 30. septembra pokrenula vojnu akciju u Siriji, navodeći da njeni avioni bombarduju položaje IS, ali protivnici režima predsednika Sirije Bašara al-Asada i zapadne zemlje tvrde da Moskva zapravo mahom gađa pobunjenike, uključujući one koje obučava SAD, prenosi Rojters.

Ruski avioni danas su gađali severne oblasti provincije Latakija, kao i severne oblasti provincije Hama, navodi opservatorija, dodajući da još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama.

Foto: Tanjug/AP,Pixabay Foto: Tanjug/AP,Pixabay

Opservatorija tvrdi da IS nije prisutna u tim oblastima, ali da tu postoje druge militantne grupe koje Rusija želi da uništi.

Velika eksplozija dogodila se u zgradi u predgrađu grada al-Bab na severu Sirije, koji je pod kontrolom ID.

Opservatorija navodi da još uvek nije poznat uzrok eksplozije, a da je zgradu u kojoj je došlo do eksplozije ID koristila kao skladište eksploziva.

Foto-montaža: Tanjug/AP Foto-montaža: Tanjug/AP

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč saopštila je kasno sinoć da je u prvim ruskim vazdušnim napadima prošlog meseca u provinciji Homs ubijeno najmanje 17 civila i da je potrebno ispitati moguće kršenje pravila ratovanja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije ovog meseca da su izveštaji o pogibiji civila tokom ruskih vazdušnih napada u Siriji "napad informacija".

(Telegraf.rs / Tanjug / Russia today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    10. oktobar 2015 | 17:13

    A koliko je Nato ubio civila u Srbiji ne racunajuci napad na RTS-tv.i bolnicu u Bgd.Sram vas bilo kad na sve to imate vi takvi,jos nesto i da kazete, posle sveg zla koje ste pocinili po svetu.

  • Nesa

    10. oktobar 2015 | 17:10

    A kad amerikanci ubijaju civile to je kolateralna steta i uvek imaju opravdanke. Samo nastavi tako Putine.

  • Leki

    10. oktobar 2015 | 16:11

    Tamani ti samo tu gamad Brate Putine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA