Evo šta vam je NEOPHODNO da biste dobili POSAO U INOSTRANSTVU!

U medicinskoj branši, naročito u Nemačkoj, čak se traže i sertifikati koji dokazuju da tražilac radne dozvole tečno govori i piše jezik te zemlje

  • 0

Srpski lekarimedicinske sestre i bolničari sve masovnije odlaze u inostranstvo kako bi dobili zaposlenje ili kako bi sebi obezbedili platu koja zadovoljava njihov životni standard.

IZ SRBIJE ODLAZI 1.000 LEKARA I SESTARA: Evo u koje dve zemlje idu!

Srpski lekari, medicinske sestre i bolničari kao kvalitetan kadar u potrazi za poslom i boljim životnim standardom sve češće završavaju na nemačkom tržištu rada tražeći zaposlenje ili kako bi sebi obezbedili platu koja zadovoljava njihov životni standard.

Želite da naučite svahili? Evo kako to možete učiniti u Srbiji (FOTO)

Čak i ako se bavite bilo kojim drugim poslom, bez obzira na kvalifikaciju, radno iskustvo i stručnost, preduslov za odlazak na željenu destinaciju i obezbeđivanje boljeg života je besprekorno poznavanje jezika zemlje u koju idete.

Foto: Promo Foto: Promo

Ukoliko je i Vama jezik prepreka da izgradite karijeru u inostranstvu, jedan oglas na internetu koji nam je privukao pažnju jeste kurs u Božidarcu.

- Da li ti je nemački jezik kočnica da se ostvariš kao medicinski radnik u inostranstvu? - navodi se u oglasu koji upravo medicinarima nudi i popust ako se opredele da kod njih uče nemački jezik.

LEKARI DOBILI DOZVOLU DA UBIJAJU? Evo kako mogu da asistiraju u samoubistvu!

Procenjuje se da će Srbiju u 2015. godini napustiti čak 1.000 lekara i medicinski radnika, o čemu više možete pročitati OVDE.

U medicinskoj branši, naročito u Nemačkoj, čak se traže i sertifikati koji dokazuju da tražilac radne dozvole tečno govori i piše jezik te zemlje. Ovo je u suštini potpuno logično, jer sigurno ni vi ne biste voleli da vam dijagnozu postavlja lekar koji vas možda nije najbolje razumeo kakav problem imate.

Ne kaže se bez razloga: vrediš onoliko koliko jezika znaš!

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA