33

VELIKA PREVARA SA "TONUS HLEBOM"? Inspekcija zabranila reklamu zbog LAŽNE LICENCE RUSKE AKADEMIJE NAUKA!

"Prijavila nas je nekadašnja koordinatorka fonda za Otvoreno društvo čiji je osnivač DŽORDŽ SOROŠ", kažu u firmi koja proizvodi "Tonus"

Hleb tonus
Foto: tonushleb.rs

Da li je Ruska akademija nauka izdala licencu za pravljenje hleba “Tonus”? Zaključak Tržišne inspekcije Republike Srbije je da nije! Ta akademija nije izdala kompaniji Trivit d.o.o. licencu za pravljenje Tonus hleba, zbog čega ova pekara više neće smeti da ovaj argument koristi u svojoj reklami.

UVODI SE RED! Evo zašto će od sada INSPEKCIJA u Beogradu biti JAČA!

U rešenju Tržišne inspekcije, odeljenja u Novom Sadu, u koje je Telegraf imao uvid zahvaljujući ministarstvu trgovine i turizma, navodi se i da je “tvrdnja da je Tonus hleb napravljen po licenci Ruske akademije nauka neistinita i da će biti podnet zahtev prekršajnom sudu zbog prekršaja po članu 4. Zakona o oglašavanju“.

ŠTA NAM TO PRODAJU U DISU? Sramota! U ribljim filetima – čak 45 odsto LEDA! (FOTO)

Iz ministarstva su nam naveli i da se “Trivit” na ovo rešenje nije žalio i postupio je prema nalogu, odnosno uklonio je citiranu oglasnu poruku sa ambalaže i televizijske reklame.

Da li ste do sada verovali da je Tonus hleb napravljen po licenci Ruske akademije nauka?

Da li ste do sada verovali da je Tonus hleb napravljen po licenci Ruske akademije nauka?

Hvala Vam što ste glasali.

Iz Trivita za Telegraf navode da je u pitanju zabuna, pošto je kreator hleba zaista čovek koji je istaknuti ruski akademik.

Navodi da nas je, po prijavi nekadašnje koordinatorke fonda za Otvoreno društvo čiji je osnivač Džordž Soroš, posetila tržišna inspekcija su tačni. Predmet kontrole su bili navodi na našem sajtu i tvrdnja na ambalaži da je Tonus hleb proizveden po licenci Ruske akademije nauka. Pravno gledano, Trivit ima Ugovor o licenci sa Akademproduktom iz Rusije, ali kreator Tonus hleba je Akademik Antonov Vladimir koji je tehnologiju proizvodnje Tonus hleba razvijao u okviru institucije u kojoj je angažovan – u ovom slučaju to su institucije u okviru Ruske akademije nauka – objašnjava Milena Jakšić, direktor u “Trivitu” i dodaje:

Foto: tonushleb.rs

Foto: tonushleb.rs

Ovo bi bili predugački navodi za jednu ambalažu i zato ćemo mi poslušati inspekciju i na ambalaži zadržati od sada samo: “Po licenci OOO Akademprodukt Rusija, autor akademik Antonov V.” Kompanija” Trivit” je dobila licencu 2008. godine, a proizvodnja je započeta u julu 2009 godine, pod stručnim nadzorom akademika Antonov V. lično.

Pogledajte reklamu u kojoj se tvrdi da je Tonus hleb napravljen po licenci Ruske akademije nauka:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Inspekcija, licenca, Oglašavanje, Reklama, Reklamiranje, Ruska akademija nauka, Tonus hleb, tržišna inspekcija, Zabrana
Popularni komentari
 • R
  Realan čovek

  Sve same prevare . Kad će jednom zakon zaśtititi potrošača? Ljudi , u pitanju je SAMO hrana . Za obmanu i lažno reklamiranje NAJSTROŽIJA kazna !!!!

 • C
  Crveni vitez

  Bitno da je zdrav hleb i da je po recepturi kao pravi ,a dal mu potpisala Ruska akademija BRIGA ME.

 • P
  Pindic

  Sta da komentarisem kad mi je nutricionista predlozila iskljucivo Tonus da koristim kome vise verovati

foto dana

video dana