SRBIN BRUTALNO PRETUČEN U MOSTARU: Psovali su mi majku srpsku, nikad više neću otići tamo!

- Delovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: "Dajte pare!" Nismo odreagovali na njihovo dobacivanje, pa su počeli da govore na engleskom - priča nastradali mladić

  • 88

Anđelko Pavlović (32) i njegov prijatelj Stefan Filipović (24) brutalno su pretučeni u Mostaru nakon takmičenja u brejkdensu na kojem su učestvovali.

PUCNJAVA U MOSTARU: Izašao naoružan na ulicu i ispalio 20 metaka na policiju!

Dvojicu mladića i njihove kolege bez razloga napali su huligani i naneli im brojne povrede.

- Bili smo u Mostaru, na plesnom takmičenju, nakon čega je organizovana proslava za plesače. Kratko smo se zadržali, jer smo zbog obaveza morali da se vratimo u Beograd. Sa Stefanom i još trojicom prijatelja krenuo sam ka našem automobilu - kaže za beogradske medije Anđelko Pavlović i dodaje da je dok su prolazili kroz mračni prolaz između zgrada začuo glasove, a onda i desetak mladića koji idu iza njih.

- Delovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: "Dajte pare!" Nismo odreagovali na njihovo dobacivanje, pa su počeli da govore na engleskom. Objasnili smo im da smo plesači, što ih je razbesnelo, pa su nas okružili. Uzvikivali su: "Gde ste balije, j...m vam majku balijsku!", misleći da smo muslimani. Kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbesneli. Tada je jedan od njih prišao Stefanu i snažno ga udario flašom po glavi. Onda su nas svi napali - priseća se Pavlović.

Prema njegovim rečima, trojica njihovih prijatelja uspela su da pobegnu.

- Mene i Stefana su udarali pesnicama, šutirali krvnički. Sve je to trajalo, ne znam tačno, tri-četiri minuta. Sve vreme su nam psovali srpsku majku i uzvikivali: "Znate li vi gde ste došli, gotovi ste!" Iznenada sam osetio jak bol na licu, a onda nekako uspeo da se izvučem i počeo da bežim. Pomislio sam da smo svi pobegli, ali onda sam shvatio da Stefana nema među nama - objašnjava Pavlović.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Plesači su brzo kontaktirali s organizatorima i s njima se vratili da pronađu druga.

- Zatekli smo ga krvavog kako sedi na stepeništu. Prolaznici su ga pronašli na ulici i obavestili Hitnu pomoć. Policija se kratko pojavila na mestu tuče, a mi smo prebačeni u bolnicu - kaže sagovornik.

Lekari u Mostaru predložili su da Filipović ostane u bolnici, pošto mu je glava bila natečena, ali mladići su iz straha krenuli nazad.

- Meni su rekli da mi nije ništa, da sam samo slomio zub. Međutim, u Urgentnom centru u Beogradu konstatovan mi je prelom vilice i ispostavilo se da sam ja najozbiljnije povređen - kaže ogorčeni Pavlović.

On dodaje da su ih organizatori takmičenja ispratili do izlaza iz Mostara jer su bili zabrinuti za njihovu bezbednost.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Ostaće mi trauma za ceo život. Putujemo mnogo po regionu, imamo prijatelje koji su nam pružili podršku posle ovog incidenta. Verujte mi, pre polaska svi su nas odgovarali, govorili nam da možemo imati problema u Mostaru. Nisam hteo da ih poslušam. Sada znam da se više nikad neću vratiti tamo - naveo je Pavlović.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    25. oktobar 2015 | 13:56

    Hrvatska stoka

  • džordž

    25. oktobar 2015 | 12:57

    ako je za utehu,bar ste stigli na koncert dina merlina ..

  • Goran bl

    25. oktobar 2015 | 11:52

    Sta trazite medju ustasama.dodjite u banjaluku ovdje STE dobrodosli.ni ja iz banjaluke nisam bezbjedan tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA