Ðukanović: Nasilni pokušaj destabilizacije zemlje

Crnogorski premijer je u intervjuu za Hrvatsku radio televiziju (HRT) rekao da su za sinoćnji haos na protestima odgovorni organizatori skupa, dodajući da će odgovornost određivati nadležni državni organi

  • 11

Premijer Crne Gore Milo Ðukanović, ocenio je da sinoćnji neredi u Podgorici predstavljaju pokušaj pokušaj destabilizacije zemlje, koja očekuje članstvo u NATO-u.

MINISTAR POLICIJE CRNE GORE: Ako vam nije jasno zašto smo priveli Mandića, pogledajte snimke!

Ðukanović je u intervjuu za Hrvatsku radio televiziju (HRT) rekao da su za sinoćnji haos na protestima odgovorni organizatori skupa, dodajući da će odgovornost određivati nadležni državni organi.

Ja nipošto ne bih hteo da prejudiciram ono što će biti rezultat njihovog uvida u materijal koji će nadležni državni organi ponuditi. U jednom trenutku, kao što ste mogli da vidite, sinoć je to preraslo u otvoreno, brutalno nasilje, u pokušaj zauzimanja državnih institucija, dakle u pokušaj definitivno nasilnog rušenja vlasti zbog promjene kursa državne politike i onda je, naravno, moralo doći do odgovora policije, koji je po mom sudu bio u skladu s ustavom i zakonom i policijskim ovlašćenjima predviđenim za postupanje u takvim situacijama - rekao je Ðukanović.

SUKOB DEMONSTRANATA I POLICIJE U PODGORICI: Letele flaše i kamenje! (VIDEO)

On je kazao da je reč o pokušaju ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore, s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smene vlasti i do revizije strateškog pravca državne politike Crne Gore, prenela je RTCG.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA