NEMAČKA BESNA NA AUSTRIJANCE: Krišom, po mrklom mraku prebacuju izbeglice preko granice!

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke rekao je da austrijske vlasti nisu na vreme obaveštavale nemačke vlasti o pristizanju izbeglica

  • 0

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer je danas oštro kritikovao Austriju zato što izbeglice isporučuje na granicu sa Nemačkom pod okriljem noći.

SKOČILI S MOSTA UZVIKUJUĆI "VIŠE SLOBODE": Spasene izbeglice koje su nameravale da preplivaju ledenu reku!

- Austrija je baš preterala sa svojim ponašanjem poslednjih dana - istakao je De Mezijer, a prenela agencija AFP.

On je novinarima u Berlinu rekao da austrijske vlasti nisu na vreme obaveštavale nemačke vlasti o pristizanju izbeglica, ali je dodao i da su dve zemlje dogovorile bolju saradnju.

- Očekujem da će to početi da se primenjuje odmah - rekao je ministar.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

De Mezijer je, takođe, izjavio da je neprihvatljiv veliki rast broja tražilaca azila iz Avganistana i pozvao mlade ljude iz te zemlje na jugu Azije da ostanu kod kuće i ponovo izgrade svoju državu.

- Avganistan je na drugom mestu po broju tražilaca azila ovog meseca, kao i za čitavu godinu, a to je neprihvatljivo. Složili smo se sa avganistanskom vladom da je takvo nešto nepoželjno - rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova.

Da li će ova izjava usporiti ili barem malo stopirati dolazak izbeglica iz Avganistana u Zapadnu Evropu? Ostavite vaša razmišljanja u komentarima.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA