9

TONUS NASTAVLJA DA LAŽE: I dalje "LEČI SVE", od DIJABETESA do KANCERA!

"Blokira toksine i kancerogene materije", "koristan za prevenciju i lečenje dijabetesa", "sprečava razvoj onkoloških oboljenja" - samo su neka od "lekovitih svojstava" koja i dalje reklamira firma "Trivit"

Hleb tonus
Foto: tonushleb.rs

Pekara Trivit kao da ne haje što joj je nedavno zabranjeno da svoj najpopularniji Tonus hleb reklamira da je po licenci Ruske akademije i što se vodi postupak zbog lažnih tvrdnji da njihov proizvod leči dijabetes i sprečava razvoj onkoloških oboljenja.

VELIKA PREVARA SA “TONUS HLEBOM”? Inspekcija zabranila reklamu zbog LAŽNE LICENCE RUSKE AKADEMIJE NAUKA!

Lažna tvrdnja da je Tonus po licenci Ruske akademije nauka (recept je napravio Rus koji je akademik, ali nije Akademija nauka dala licencu), nije više aktuelna u televizijskoj reklami, ali na pakovanju hleba i dalje stoji.

ZABRANA ZA “TONUS HLEB”? Uskoro neće moći da tvrde da LEČI DIJABETES I RAK

Na celofanu u koji je umotan Tonus hleb i dalje se nalaze i druge laži zbog kojih je ministarstvo zdravlja povelo postupak protiv Trivita, a koje se odnose na lekovita svojstva.

Blokira toksine i kancerogene materije”, “koristan za prevenciju i lečenje dijabetesa”, “sprečava razvoj onkoloških oboljenja” – samo su neka od lekovitih svojstava koja i dalje za Tonus pišu na deklaraciji proizvoda i na sajtu pekare Trivit.

Šta treba raditi sa onima koji lažno reklamiraju lek protiv raka?

Šta treba raditi sa onima koji lažno reklamiraju lek protiv raka?

Hvala Vam što ste glasali.

Trivit je u svoju odbranu medijima dostavio dokument na ruskom jeziku (kao i srpski prevod) za koji navodi da “potvrđuje da je Tonus klinički ispitan”.

Međutim, uvidom u tu dokumentaciju odmah se uočava da su u pitanju “preliminarna ispitivanja”, kao i da broj ispitanih uzoraka “nije dovoljan”, te da u skladu sa time “zbog kratkog perioda testiranja nije moguće suditi o dubljem uticaju na ljudski organizam”.

Foto: Zaštita potrošača

Foto: Zaštita potrošača

Uporšćeno rečeno, crni hleb je kvalitetna hrana za koju se ne može tvrditi da leči. Lekovi leče – hrana pomaže zdravom životu.

Ukoliko bi Tonus hlebu bilo odobreno da nastavi da se  reklamira kao lekovito sredstvo, onda bi to isto moralo da se uradi i sa paradajzom, zelenom salatom, pti-ber keksom, tost hlebom, jogurtom i svakom drugom kvalitetnom hranom koja je takođe dobra za opšti imunitet organizma.

Foto: tonushleb.rs

Foto: tonushleb.rs

Kada bismo išli u potpunu krajnost mogli bi da kažemo da bi onda i žestoka alkoholna pića mogla da se reklamiraju da su “dobra za dezinfekciju grla”, a da je pivo vitaminski napitak jer “sadrži vitamin B”.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dijabetes, kancer, Lečenje, Prevara, Reklama, Tonus hleb
Popularni komentari
 • M
  MIROLJUB

  nemora da leci ali je skroz dobar svako ko je probao pozelece ga opet.ovo nekima ne odgovara zato ga napadaju sto ne napadaju sve silne prodavce i proizvodjace kancerogenih proizvoda sto ne skocite na cips na koka kolu.ajde ako smete ajde skocite komentarima na gmo hranu koje ima i kod nas.ne branim tonus ako su iskoristili i zloupotrebili taj vid reklame ali to je bezbolnije po narod od prodaje kancerogena pa makar i bez reklame.

 • n
  ns

  meni je tonus pomogao u mrsavljenju. e sad da li leci kancer ili dijabetis, mislim da ne.. moze biti samo kao prementiva, a lek ne. cak ni lekovi ne pomazu. ali da je zdrav hleb, jeste!! mnogo mi je pomogao.. vise nemam pivski stomak. naravno, nije to magija, dosta sam i trenirao. ali kada pojedes npr. tri snitice daje sitost i energiju. ne razumem se puno u sastav tog hleba, ali to je moje iskustvo.

 • L
  Lola

  Ovo su ozbiljne stvari. Pre par godina je najveca svetska farmaceutska firma Fajzer kaznjena 3 milijarde dolara jer je njihov strucni saradnik rekao pred doktorima da jedan njihov preparat koji je registrovan za nesto drugo “verovatno” leci i rak. Zbog tog “verovatno” su kaznjeni. Nista ne sme da se tvrdi I prodaje dok se ne dokaze. Tacka.

foto dana

video dana