ZABRANA ZA "TONUS HLEB"? Uskoro neće moći da tvrde da LEČI DIJABETES I RAK

Podneta je i prijava za tvrdnju da Tonus hleb ima lekovita svojstva i očekujem da će Ministarstvo zdravlja uskoro doneti meru i po tom pitanju, rekao je za Telegraf Goran Papović iz Udruženja za zaštitu potrošača

  • 3

Pekara Trivit moraće iz korena da promeni reklamu za svoj najpopularniji proizvod - Tonus hleb, pošto će joj uskoro biti zabranjeno i da tvrdi da ima lekovita svojstva.

Da li je CRNI HLEB koji ste kupili PRAVI? Evo kako da to znate

Trivitu je nedavno zabranjeno da u reklami za crni hleb navodi da je pravljen po licenci Ruske akademije nauka, pošto je Tržišna inspekcija ustanovila da je ta tvrdnja lažna, o čemu više možete pročitati OVDE.

AKO VAM JE HLEB SKUP, SECITE GA TANJE: Ovo je izjavila žena jednog političara, šta mislite kojeg?

Ovoj kompaniji bi moglo uskoro da se desi da i Ministarstvo zdravlja izrekne zabranu tvrdnje da Tonus "leči dijabetes" i da "zaustavlja razvoj onkoloških oboljenja".

OTKRIVAMO: Naše babe lažu, hleb od juče nije zdraviji od današnjeg! (FOTO)

- Podneta je i prijava za tvrdnju da Tonus hleb ima lekovita svojstva i očekujem da će Ministarstvo zdravlja uskoro doneti meru i po tom pitanju - rekao je za Telegraf Goran Papović iz Udruženja za zaštitu potrošača.

Ni u pekari Trivit ne spore da "lekovi leče, a kvalitetna hrana dodatno ojačava zdravlje", ali napominju da je njihov hleb jedini u zemlji koji je klinički ispitan, o čemu su redakciji Telegrafa dostavili sertifikate na ruskom i srpskom jeziku.

- Još je Hipokrat zapisao: "Neka hrana bude lek, neka lek bude hrana". Zakon koji propisuje da samo lekovi leče je donešen pod uticajem farmaceutske industrije koja sprečava da se govori o istinitim svojstvima hrane. Tonus hleb je jedini klinički ispitan hleb, o čemu imamo mnogobrojne dokaze koje smo dali na uvid i inspekciji po pitanju navoda na našem sajtu, a vrlo rado ćemo ih poslati i svim zainteresovanim licima - objašnjava Milena Jakšić, direktor u Trivitu.

Foto: tonushleb.rs Foto: tonushleb.rs

Ona napominje i da kvalitet crnog hleba Tonus nije ni jednog trenutka bio doveden u pitanje, već samo način reklamiranja:

- Još bih dodala da je Tonus hleb nosilac i mnogobrojnih priznanja koja su mu dodeljena van granica Ruske fedracije, među kojima su: "Sajam IBA (International Bakery Trade Fair) u Nemačkoj 2000. godine - Jedinstven proizvod u svetu koji nema sličnog!" i "Međunarodni kongres o hlebu u Velikoj Britaniji 2004. godine - Proizvod od međunarodnog značaja". Tonus hleb sadrži dnevne potrebe odraslog čoveka za magnezijumom, biljnim vlaknima i gvožđem, u tom pravcu ćemo ubuduće usmeriti naše oglasne poruke.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aco

    27. oktobar 2015 | 10:41

    I sve pekare proverite jer nijedan crni hleb nije pravi uglavnom u brasno stave boje i aditive...

  • Van1

    26. oktobar 2015 | 22:19

    Ja to pricao od kad se pojavio,nisam vidovit nego onako slucajno.nelogicno iz 1 u 1

  • Branka Davico

    26. oktobar 2015 | 23:16

    Sama pravim crni hleb od vise vrsta brasna i semenki, odlican je i lako se pravi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA