SVET ZANEMEO: Ovo je Asad iz helikoptera bacio na grad i SRAVNIO GA sa zemljom! (VIDEO)

Sirijska Opservatorija za ljudska prava u više navrata je objavila kako je predgrađe Damaska poslednjih dana bilo stalna meta napada režimskih helikoptera

  • 40

Jedan sirijski opozicioni aktivista, snimajući prelet režimskog helikoptera u Daraji, predgrađu Damaska kojeg drže pobunjenici, ostao je šokiran kada je iz istog izbačena takozvana bojler-bomba koja je potom eksplodirala nekoliko stotina metara od njega, među stambenim zgradama.

DA LI PUTIN LAŽE? Ovaj snimak je dokaz da Rusi bombarduju i CIVILE! (VIDEO)

Bomba je pala na stambene zgrade, ali ne zna se da li je u tom trenutku tamo bilo ljudi i da li neko stradao. Snimak brutalnog napada ovim opasnim improvizovanim bombama, kojima je Asadov režim samo u gradu Alepu u godinu dana usmrtio više od 3 hiljade ljudi, objavljena je na Jutjubu.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava u više navrata je objavila kako je predgrađe Damaska poslednjih dana bilo stalna meta napada režimskih helikoptera.

 

Prema Opservatoriji, samo juče su Asadovi helikopteri na taj deo grada, koji ne kontroliše njegov režim, izbacili dvanaest takvih bojler-bombi. Reč je o improvizovanim bombama koje se prave tako da se prazne buradi ili bojleri napune eksplozivom, ali i komadima oštrog gvožđa i ekserima koji se razlete okolo nanoseći strahovite povrede onima koji ne poginu od samog eksplozivnog punjenja.

Opservatorija tvrdi da su režimske snage u zadnje dve nedelje znale da bace i do četrdeset takvih bombi u jednom danu na Daraji, predgrađu Damaska.

Otkako su ruske vazdušne snage, pružajući podršku režimu Bašara al Asada, započele udare na položaje ISIS-a, ali i pobunjeničkih snaga, napadi režimskih snaga ponovo su intenzivirani.

Naime, ruski avioni bombarduju i područja gradova na kojima ISIS uopšte nije aktivan, čak ni prisutan. Organizacija "Lekari bez granica" saopštila je kako je proteklih nedelja u vazdušnim napadima na severu Sirije bombardovano najmanje dvanaest bolnica i da je u tim napadima poginulo najmanje 35 pacijenata i medicinskog osoblja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    30. oktobar 2015 | 16:14

    A to sto je Srbija puna osiromasenog uranijuma, sto o tome niko ne prica?

  • Asad

    30. oktobar 2015 | 19:03

    Izvinjavamo se svim posmatračima ovih groznih scena napada na teroriste, koljače i sofisticirane ubice koji tenkovima, hrabro gaze svezane mladiće. Nismo htjeli koristiti ubojite projektile, ali nestalo nam šampita, šta da radimo?

  • brcakrs

    30. oktobar 2015 | 14:09

    A sta ovde nije kako treba!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA