OPKOLILI ROME I VUKLI IH PO ŠLJUNKU: Policija nasilno uklonila stanovnike iz kampa (FOTO)

Policija je raščistila sve stanovnike divljeg naselja koji nisu napustili karavane i kolibe napravljene od iverice i plastike na poljani

  • 6

Policija je danas prisilno uklonila oko 100 Roma iz privremenog kampa u južnom švedskom gradu Malme, čime je okončan dugotrajni spor sa stanovnicima grada koji je podgrevao tenzije vezano za imigrante.

PUCNJAVA U KAMPU ZA ROME: Četvoro nastradalo, među poginulima i beba, ima povređenih!

Na desetine policajaca stiglo je jutros, pred zoru, da raščisti sve stanovnike divljeg naselja koji su ignorisali dati rok da napuste karavane i kolibe napravljene od iverice i plastike na poljani.

Kada je prošle godine stigao nalog suda, kamp je napustilo oko 100 Roma.

Jedan od Roma, koji se protivio iseljavanju, rekao je za agenciju TT da ih je policija opkolila i izvlačila, vukući ih kroz šljunak.

Rojters podseća da Cigani, uglavnom iz Rumunije i Bugarske, mogu slobodno da putuju u Švedsku kao građani Evropske unije, ali povećan njihov dolazak od nedavno, uzbunilo je gradske vlasti i izazvao rastuće kritike krajnje desnice koji tvrdi da je ta zemlja "meka za migrante".

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

- Ne može svako da se smesti bilo gde u Švedskoj - izjavio je premijer Stefan Lofven za švedsku agenciju.

Švedska se priprema da preuzme oko 190.000 izbeglica Siriji, Iraku i drugim ratnih zona kao deo talasa izbeglica koji su zapljusnule evropski kontinent.

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joe

    3. novembar 2015 | 15:44

    Zao mi je jer su ostali na ulici ali oni nigde ne postuju zakone ni zemlju u kojoj zive a svi im pomazu,jednom se mora stati,neka pocnu da se socijalizuju,pocnu zavrsavati skole,makar osnovnu i bice mnogo manje problema

  • Sumadinac

    3. novembar 2015 | 15:51

    Bravo za policiju! Tako treba i ovde kod nas.

  • Tutor

    3. novembar 2015 | 18:33

    A nama su mogli da prigovaraju kad smo selili ove ispod Gazele. Te trebate ovo, ono, kršite njihova prava... A mi smo, brat bratu, za te zapadne jevropljane izmislili te famozne evropske vrednosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA