SRBI, EVO ZAŠTO SE BORBA UVEK ISPLATI: Pismo direktora novosadskog kulturnog centra o Kosovu zapalilo internet (FOTO)

- Ako vam siledžije zauzmu deo dedovine, prelepog voćnjaka, da li ćete se skrušeno pomiriti sa takvom REALNOŠĆU i PRIZNATI takav fakticitet? - pitao je direktor KCNS Bojan Panaotović

  • 11

Neuspeli pokušaj Kosova da pristupi organizaciji UNESKO paralelno sa uriniranjem i defeciranjem po srednjevekovnim manastirima koji su deo svetske religijske i kulturne baštine, dolazi nam kao društvu i državi u vidu opomene i podsećanja da ne klonemo duhom, moralom i političkim oruđima.

 

ONI SU IZDALI SRBE: Evo ko je od BRAĆE glasao protiv Srbije!

 

Ovo je u svom otvorenom pismu, povodom borbe za očuvanje kulturne baštine Srbije, izjavio direktor Kulturnog centra Novi Sad Bojan Panaotović, želeći da istakne opasnost defetističkih izjava o temi koja je od nacionalnog značaja za Srbiju.

 

- Diplomatska pobeda Srbije na svetskoj političkoj areni kristalno jasno pokazuje koliko je opasno da iz usta naših intelektualaca, predstavnika elite i ljudi koji rukovode važnim institucijama dolaze reči poput onih da je sve gotovo, da je sve davno izgubljeno i da ni de fakto ni de jure mi na Kosovu nemamo šta da tražimo! Pa kako je to onda tvorevina zvana Kosovo propala u pokušaju da se učlani u vanredno važnu organizaciju kao što je UNESKO?

 

Foto: Profimedia/AFP, telegrafi.com

Foto: Profimedia/AFP, telegrafi.com

 

Suvišno je i podsećati da o stolici u UN Kosovo još uvek može samo da mašta. Nevernim tomama valja predočiti spisak zemalja koje se protive ulasku Kosova u UN ili UNESKO. Rusija, Kina, Indija, Brazil... prosta matematika kazuje da je ubedljiva većina aktuelnog čovečanstva protiv nasilja nad pravom i pravdom - napominje Panaotović.

 

KOSOVO JE SRPSKA VELIKA I TRAGIČNA RANA, SAMO MRTVIMA SKIDAM KAPU: Ispovest Vladimira Kostića otvorila je oči Srbima!

 

Direktor novosadskog Kulturnog centra objasnio je i šta je hrabrost.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Da li je hrabrost reći da smo izgubili sve i da ni de fakto ni de jure nemamo više nikakve "akcije" na Kosovu? Ne, to nije nikakva hrabrost, o tome trube mnogi korumpirani svetski moćnici i deo domaće inteligencije i političke klase i to godinama unazad. Niti je hrabrost, niti je izuzetak! Upravo suprotno, hrabrost je reći ovom narodu da ima pravo na svoje mesto pod Suncem i da ima smisla boriti se, dok god borba traje.

 

 

Ako vam siledžije zauzmu deo dedovine, prelepog voćnjaka, da li ćete se skrušeno pomiriti sa takvom REALNOŠĆU i PRIZNATI takav fakticitet ili ćete pred svim mogućim domaćim i međunarodnim sudovima pokušati da se izborite za pravdu i jednog dana u nekoj restituciji povratite svoj voćnjak i zaštitite sopstveno nasleđe? - navodi Panaotović, dodajući da samo probisveti, kockari, pijandure ili ekstremno malodušni olako dižu ruke od nasledstva koje im je ostalo od predaka.

 

Ostavite u komentarima vaše mišljenje o pismu Bojana Panaotovića.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    10. novembar 2015 | 14:44

    Srce mi je puno posle ovih komentara,nadam se da ima još istomišljenika,zovi samo zovi svi će sokolovi i sokolice naravno,za Kosovo život dati...

  • Šone

    10. novembar 2015 | 14:40

    Ovakve stavove bi trebalo da ima i naš predsednik sanu onda bi bili jedinstveni i lakše bi dobili i druge bitke

  • Vasovic

    10. novembar 2015 | 14:32

    Sve tačno i jasno rečeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA