ON JE MOZAK TERORISTIČKOG NAPADA U PARIZU: Rođen je u Belgiji, sekao je glave u Siriji, a u Grčkoj je uhvaćen, pa OSLOBOĐEN! (VIDEO)

Pored Abdelhamida Abaudoa, policija traga i za Salahom Abdeslamom, za koga se takođe smatra da je jedan od glavnih organizatora pokolja u Parizu

  • 14

Istraga povodom terorističkog napada u Parizu intezivno traje i do sada su identifikovana tri bombaša samoubice, sedmorica su stradala, a intezivno se traga za Salahom Abdeslamom, belgijskim državljaninom za koga se smatra da je "mozak operacije". Međutim, pored njega, policija smatra da je jedan od organizatora pokolja i Abdelhamidom Abaudom (27) koji je rođen u Belgiji!

OČEKUJTE NAS I SPREMITE SE: Anonimusi objavili TOTATLNI rat ISIS-u! (VIDEO)

Abdelhamid je poznat kao jedan od najaktivnijih boraca Islamske države, a kako se navodi, rodom je iz Brisela, iz predgrađa Molenbek. Inače, on potiče iz istog kraja kao i Salah Abdeslam.

LEGLO DŽIHADISTA JE NA 3 SATA OD BEOGRADA: Policija tamo ne sme da uđe! (VIDEO) (FOTO)

On je početkom godine osuđen na 20 godina zbog terorističkog napada u gradu Vervijer u kom su ubijeni belgijski policajci. Tada su istražitelji izrazili uverenje da je on lider džihadističke ćelije u Belgiji i da rukovodi regrutacijama radikalnih islamista koji potom postaju članovi Islamske države.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

OVO SU IMENA SRBA, KOJI SU POVREĐENI U PARIZU! Većina ih je u TEŠKOM STANJU posle terorističkih napada

Abaud je uhapšen 17. januara ove godine u Grčkoj, zajedno sa još trojicom islamista, dva dana nakon što su u Belgiji ubijena dva člana njegove terorističke ćelije Reduan Hagaui i Tarik Žadaun.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

FRANCUSKA NAPALA ISIS KAO NIKADA DO SADA: Bačeno 20 bombi na centre džihadista!

TERORISTIČKI NAPAD NA PETAK 13. NIJE SLUČAJAN? Na isti dan je PAPA jako razbesneo muslimane!

Ipak, nedugo zatim je pušten na slobodu i sumnja se da se vratio u Siriju, odakle komanduje operacijama terorista u Belgiji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA