OVA DEVOJČICA JE NAŠ HEROJ: Andrijana je teško bolesna od KANCERA MOZGA, a danas je napunila 14 GODINA! (FOTO)

Od svoje treće godine ona se bori sa rakom, koji se proširio na moždano stablo i ne može više da se operiše. Majka Ivana (32) ceo život posvetila je brizi o njoj

  • 7

Andrijana Petrović iz Plane kod Paraćina danas je napunila 14 godina. Po uzrastu, već bi trebalo da je devojka, ali ona je i dalje dete. Ne hoda, ne ide u školu, jedva progovori koju nerazgovetnu reč. Ali, kad nema bolove, uvek se osmehuje i razgaljuje srce svoje majke Ivane koja danonoćno o njoj brine.

BRUKA ZA DRŽAVU: Nema novca za Andrijanu (12) koja se leči od tumora na mozgu!

Danas je Andrijanin rođendan. Ništa je ne boli i, uz zagrljaj, to je dovoljno za malu sreću. Za onu veliku – da makar ovako živi ako ne može da ozdravi, njena slabašna majka bori se od svoje dvadesete godine.

ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Devojčica obolela od raka mozga dobila veći dodatak za negu!

Rak mozga lekari su devojčici otkrili u njenoj trećoj godini. Usledio je niz operacija u Beogradu, ali zastrašujuću bolest iz glave doktori nisu mogli da potpuno iščupaju. Kancer se proširio u moždano stablo i nije više smeo da se takne.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pre dve godine bila je na hemoterapiji i život joj je visio o koncu. Terapiju je tada prekinula, osim lekova za epileptične napade. Prošlog leta tumor joj je pritiskao centar za regulaciju temperature. Andrijana se smrzavala iako su bile velike vrućine.

Problemi, lekari, teške terapije, kontrole.... to je praktično ceo Andrijanin život, ali i život majke Ivane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- U novembru smo ponovo ležale u Kliničkom centru. Andrijana je dugo trpela nesnosne bolove pa su joj doktori radili lumbalnu punkciju. Snimali su joj kičmu magnetom. Videćemo rezultate. Došle smo kući samo koji dan, da proslavimo rođendan, pa ćemo videti šta dalje. Moramo posle kod pulmologa, nešto je sumnjivo sa plućima. Posle idemo na konzilijum na onkologiju, da vidimo kakva će joj biti dalja terapija - priča nam tiho Ivana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kao samohran roditelj, najlepše godine posvetila je bolesnoj ćerki. Sve i da ima posla, ne bi mogla da radi jer o detetu danonoćno brine. Žive od Andrijaninog dodatka za tuđu nego, a priskoči u pomoć, povremeno, Centar za socijalni rad.

Njen zadatak je,  tvrdi,  da joj ćerka živi, pa makar i ovako. Držimo im, zato, obema palčeve da Andrijana proslavi još mnogo rođendana.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    23. novembar 2015 | 22:32

    Boze daj Majci snaga i vedrog duha, da prebrodi sve....Samo srece za zdravlje deci.....Boze Pomozi....

  • Jasna

    23. novembar 2015 | 22:20

    Majka hrabrost... Neka ih sreca pohodi...Divnoj devojcici i njenoj mami neka se desi cudo...

  • Dragana

    23. novembar 2015 | 22:26

    O boze dragi ima li te...daj snage da izdrzi i devojcici i majci koja brine o njoj..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA