Pojavio se snimak streljanja ruskih pilota! Moskva sprema odgovor Turskoj! (VIDEO)

U blogu uživo na Telegrafu pratite najnovije informacije o obaranju ruskog aviona na tursko-sirijskoj granici

Ruski avion Su-24 oboren je danas na tursko-sirijskoj granici od strane turske vojske, jer je letelica povredila vazdušni prostor Turske. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je reč o njihovom avionu, ali da nije povredio vazdušni prostor Turske. Sirijski pobunjenici su pucali na ruske pilote dok su padali iz aviona, ali to zvaničnici nisu potvrdili. Ovaj događaj alarmirao je sve zemlje sveta, budući da je Turska članica NATO. Još nema odgovora od NATO kakav će biti sledeći potez, a Rusi već predlažu obustavljanje letova ka Turskoj.

RUSKI AVION OBORILI TURCI: Neverovatan snimak pada vojne letelice na tursko-sirijskoj granici (VIDEO)

22:03 Pentagon i dalje proučava sve podatke koje je prikupio o rušenju ruskog aviona. Na pitanje novinara da li SAD može da odgovori da li je ruski lovac srušen nad Turskom ili nad Sirijom, portparol Pentagona Piter Kuk rekao je da to Pentagon "još nije uspeo definitivno da utvrdi gde se avion nalazio".

21:45 Na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako sirijski pobunjenici pucaju na ruske pilote koji su se katapultirali iz pogođenog aviona. Snimak pogledajte OVDE.

21:02 PAKLENA OSVETA: Posle obaranja aviona, Rusija šalje u Siriju BROD UBICU! (FOTO) (VIDEO) Nakon obaranja aviona, Rusija je u Siriju poslala ratni brod "Moskva" koji je opremljen projektilima sličnim raketama S-300.

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

20:31 SIRIJSKI POBUNJENICI: Ubili smo oba pilota i pokazaćemo njihova tela - Oba pilota su pronađena mrtva. Naši borci pucali su u vazduh i oni su umrli u vazduhu – rekao je Čelik, zamenik komandanta turkmenske brigade stacionirane nedaleko od sirijskog sela Jamadi

20:30 Rusija je objavila sliku putanje aviona koja pokazuje da on nije narušio turski vazdušni prostor.

19:53 Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas, povodom obaranja ruskog vojnog aviona od strane turskih lovaca, da Turska ima pravo da štiti svoje granice.

- Uprkos tome što je upozoren 10 puta u pet minuta zato što se približavao našoj granici, ruski avion je nastavio sa kršenjem našeg vazdušnog prostora. Taj avion je oboren intervencijom naših lovaca F-16 - rekao je Erdogan.

19:44 UBIJEN JOŠ JEDAN RUSKI VOJNIK: Poginuo dok je bio u potrazi za pilotima oborenog aviona! (VIDEO) Ruski vojnik koji je bio član spasilačke misije koja je bila u potrazi za pilotima oborenog aviona, poginuo je u akciji na terenu, javlja BBC

19:25 TURCI ĆE OSETITI PUTINOV GNEV: Ovako će predsednik Rusije da se osveti za obaranje aviona (VIDEO) Prema rečima pojedinih analitičara moguća su tri scenarija Putinove osvete

18:37 EVO ŠTA SE DESILO IZNAD SIRIJE: Rusi napravili rekonstrukciju obaranja aviona! (VIDEO) Ruski mediji objavili su snimak rekonstrukcije obaranja ruskog aviona Su-24 koga su pogodili danas iznad Sirije turski avioni F-16.

18:13 TURCI OBORILI RUSKI AVION, TVRDE DA SU PILOTI ŽIVI iako su pobunjenici slali slike njihovih mrtvih tela! - Verujemo da su piloti koji su se katapultirali iz pogođenog aviona i dalje živi. Radimo na njihovom oslobađanju od sirijskih pobunjenika - rekao je Rojtersu neimenovani turski zvaničnik.

18:00 Britanski premijer Dejvid Kameron razgovarao je sa turskim duplomatama u Londonu i istakao je da je važno da predstavnici Rusije i Turske direktno razgovaraju o incidentu koji se dogodio u Siriji.

17:34 ČEČENI PRETE TURCIMA: Zažalićete zbog obaranja ruskog aviona! (VIDEO) - Oni koji koriste svaku priliku da govore o prijateljstvu i saradnji ne bi trebalo da se ponašaju tako podmuklo - naveo je čečenski lider Ramzan Kadirov

16:51 - SAD: Turski piloti upozorili ruske 10 puta pre obaranja - Američka vojska danas je potvrdila tvrdnje turskih vlasti da su turski piloti 10 puta upozorili pilote ruskog vojnog aviona da je zašao u turski vazdušni prostor, ali nisu dobili nikakav odgovor, nakon čega su ga oborili. "Mogli smo da čujemo sve što se događalo, ta komunikacija se odvijala preko otvorenih kanala", izjavio je portparol američke vojske, pukovnik Stiv Voren, a prenela agencija AFP.

Printskrin: YOuTube/Минобороны России Printskrin: YOuTube/Минобороны России

16:33 - Ruska državna turistička agencija preporučila je suspenziju tura ka Turskoj. "Rosturism" predlaže obustavu prodaje turističkih aranžmana u ovoj zemlji.

16:20 - TUSK: SVI TREBA DA OSTANU HLADNE GLAVE - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk pozvao je danas na smirivanje situacije nakon što je Turska, kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, oborila ruski borbeni avion na sirijskoj granici. "U ovom opasnom trenutku nakon obaranja ruskog aviona, svi treba da ostanu hladne glave i mirni", napisao je bivši premijer Poljske na društvenoj mreži Tviter.

16:11 - ZA NJIM PLAČE RUSIJA: Ovaj pilot je ponos PUTINOVE VOJSKE, a ubili su ga sirijski pobunjenici (FOTO) (VIDEO) - Sergej Aleksandrovič Rumjancev iz Čeljabinska je jedan od pilota koji je ubijen tokom pada ruskog aviona, a kojeg je oborila turska avijacija.

Foto: Twitter Foto: Twitter

16:08 - RUSI, NE PUTUJTE U TURSKU - Lavrov je u obraćanju novinarima u Sočiju savetovao Ruse da ne putuju u Tursku i rekao da opasnost od terorizma u toj zemlji nije ništa manja nego u Egiptu, gde je prošlog meseca podmetnuta bomba u ruski putnički avion, pri čemu je poginulo 224 putnika i člana posade, preneo je Rojters.

16:05 - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da sutra neće ići u posetu Turskoj, kako je bilo planirano, nakon što su turski lovci u blizini sirijske granice oborili ruski vojni avion.

16.00 - PROTESTI ISPRED RUSKOG KONZULATA U ISTANBULU - Demonstranti su ispred ruskog konzulata su uzvikivali: "Turkmenska braća nisu sama" i "Rusija, ubico, izlazi iz Sirije". Više desetina ljudi okupilo se danas ispred konzulata Rusije u Istanbulu, kako bi protestovali protiv ruskih akcija na području Sirije gde živi narod turskog porekla.

15:54 - PUŠKOV: POSLEDICE ĆE BITI VEOMA OZBILJNE - Ankara očigledno nije izvagala težinu posledica svojih neprijateljskih poteza po interese i ekonomiju Turske. Posledice će biti veoma ozbiljne - napisao je Puškov na Tviteru.

15:40 - URLAJU "ALAH AKBAR" DOK U VATRI GORE RUSKI PILOTI: Stravičan snimak sa mesta nesreće koja je uzdrmala svet (VIDEO)

15:23 - PANIKA U TURSKOJ, SAZVAN HITAN SASTANAK - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sazvao je hitan sastanak bezbednosnog tima, koji uključuje glavne generale, šefove obaveštajnih službi, premijera i druge visoke ministre.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

15:02 - MOSKVA: RUSKI AVION OBOREN IZ VAZDUHA, RAKETOM IZ TURSKOG F-16 - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruski borbeni avion iznad Sirije oboren iz vazduha, raketom ispaljenom iz turskog aviona tipa F-16. - Ruski avion je oboren na svom putu do vazdušne baze Hmejmim na teritoriji Sirije od strane turskog aviona tipa F-16 - navodi se u saopštenju.

14:49 - SIRIJSKI POBUNJENICI: Pucali smo na ruske pilote, jednog smo i UBILI! (FOTO) (VIDEO) - Portparol pobunjeničke grupe u Siriji koja tvrdi da su uhvatili jednog od ruskih pilota, Jahed Ahmad, tvrdi da je pilot bio mrtav pri spuštanju na zemlju. Kako prenosi turska agencija Dogan, oni su rekli da su kod njih tela ruskih pilota, kao i da su pucali na njih dok su padali na zemlju padobranom.

14:09 - PUTIN ZAGRMEO ZBOG PADA AVIONA: Ovo je napad na Rusiju, ZABILI SU NAM NOŽ U LEĐA! Predsednik Rusije je izjavio da je obaranje aviona “zabijanje noža u leđa, izvedeno od strane pomagača terorista”. On je, takođe, istakao da je rušenje borbenog aviona zapravo napad na Rusiju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

13:55 - DRUGI PILOT JE TAKOĐE MRTAV - Prema nezvaničnim informacijama, oba pilota su nastradala posle obaranja ruskog aviona. Analitičar Čarkls Lister tvrdi da su piloti ubijeni, prema izvorima iz redova pobunjenika.

13:49 - SVET STREPI OD PUTINOVE OSVETE: Turska je oborila ruski avion, šta će raditi Rusija i NATO? – To je veoma loša vest za Tursku da je ruski avion oboren. Putin će odgovoriti, postoji nekoliko načina, kao što je ukidanje snabdevanja Turske prirodnim gasom preko zime. On takođe može da izabere da odgovori kao što je i u sličnom agresivnom maniru uradio u Siriji. Jedna stvar je sigurna: Putin neće trpeti ovo, teški dani su pred nama – rekao je turski stručnjak za bezbednost. Da podsetimo, na osnovu člana 5 NATO saveza, sve zemlje su dužne da pomognu bilo kom drugom članu koji je napadnut. Napad na jednu članicu NATO smatra se napadom na celu Alijansu.

13:43 - OBJAVLJENE  NOVE FOTOGRAFIJE OBARANJA RUSKOG AVIONA - Na slikama se vide trenuci obaranja letelice, avion koji je u plamenu, sam pad i eksplozija i katapultiranje pilota.

Printskin: HaberTurk TV Printskin: HaberTurk TV

13:28 -  POČEO JE RAT ZBOG SRUŠENOG AVIONA: U toku je diplomatsko bombardovanje između Rusije i Turske! (FOTO) (VIDEO) - Tursko obaranje ruskog vojnog aviona na granici sa Sirijom je tip incidenta od koga su mnogi strahovali od kada je Rusija počela svoje vazdušne operacije u Siriji i sada može da se očekuje “diplomatski vatromet”, navodi spoljnopolitički dopisnik Bi-Bi-Si-ja.

Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV, freeflagicons.com Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV, freeflagicons.com

12:50 - RUSKI PILOT JE BIO MRTAV PRE NEGO ŠTO JE PAO - AP prenosi da je ruski pilot ubijen pre nego što se katapultirao u Siriji, pozivajući se na izvor u Alvija al Ašar, pobunjeničkoj gupi koja je zarobila telo mrtvog ruskog pilota.

12:32 - PESKOV: AVION SE NALAZIO IZNAD SIRIJE - Kremlj pouzdano zna da se ruski borbeni avion Su-24, koji je oboren danas, nalazio iznad Sirije u sirijskom vazdušnom prostoru, saopštio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. On je dodao da u ovom trenutku ne bi bilo ispravno govoriti o bilo kakvim posledicama po rusko-turske odnose nakon što su turski lovci oboroli ruski avion.

12:30 - NATO ĆE IMATI HITAN SASTANAK kako bi raspravljali o obaranju ruskog aviona na granici Sirije i Turske. - Na zahtev turskih vlasti, Severnoatlanski savez će u 17 sati po briselskom vremenu održati vanredni sastanak. Cilj sastanka jeste da Turska obavesti saveznike o detaljima obaranja ruskog aviona. NATO pažljivo prati situaciju i u bliskom smo kontaktu sa turskim vlastima - kažu iz NATO.

Foto: Tanjug/AP, Twitter/HaberturkTV Foto: Tanjug/AP, Twitter/HaberturkTV

12:29 -  TURSKA VLADA: Naš F-16 oborio je ruski "suhoj" - Turski zvaničnik je izjavio da obaranje ruskog aviona nije bio agresivni potez, nego korak "odbrane suverenosti turske teritorije". - U skladu sa vojinim pravilima angažovanja, turske vlasti su više puta upozoravale neidentifikovani avion da je na manje od 15 kilometara udaljen od granice. Avion se nije obazirao na upozorenja i nastavio je da leti preko Turske. Turske vazduhoplovne snage odgovorile su obaranjem aviona - navode turske vlasti.

12:24 - (UZNEMIRUJUĆI FOTO I VIDEO) Sirijski pobunjenici opkolili mrtvog ruskog pilota! - Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci ubijenog pilota iz ruskog aviona, iako još uvek nema zvanične potvrde o njegovoj smrti. 12:22 - Grupa koja je postavila snimak na kom prikazuje i tvrdi da je pilot mrtav, poznata je kao Alvija Al-Ašar, povezana sa koalicijom pobunjenika koji su protiv Asada.

12:16 - SNIMAK PADA AVIONA - Na internetu su se pojavili snimci zabeleženi iz nekoliko uglova, na kojima se vidi trenutak pada ruskog aviona na granici Turske i Sirije. Na nebu se mogu primetiti dva pilota sa padobranima, kao i dim posle eksplozije.

11:42 - POVREĐENI RUSKI NOVINARI: Sirijski pobunjenici projektilom granatirali konvoj vozila 

11:40 - TURCI OBJAVILI DOKAZ DA JE AVION POVREDIO NJIHOV VAZDUŠNI PROSTOR: Turci su objavili radarske snimke kako bi pokazali da je ruski avion nakratko preleteo jug Turske pre nego što je oboren.

11:24 - Jedan od pilota kojeg su zarobili Turkmeni je mrtav, prema TV mreži CNNTurk, koja se nalazi na granici gde je oboren ruski avion.

PRATITE UŽIVO OVDE:

11:15 - Ruski ministar odbrane je rekao da se avion Su-24 nije našao u turskom vazdušnom prostoru, već da je leteo na visini od 6.000 metara nadmorske visine. 11:10 - Kako se navodi, još uvek ne postoji informacija o pilotima koji su se nalazili u avionu. Helikopteri nadleću područje na kom bi mogli da se nalaze. 10:50 - Piloti su prilikom pada aviona uspeli da se katapultiraju.

Pogledajte video:

09:30 - OBOREN RUSKI VOJNI AVIONVojni avion srušio se u blizini turske granice sa Sirijom, ali kako se navodi u pitaju je ruska letelica, koju je Turska oborila zbog ometanja njenog vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vile

    24. novembar 2015 | 11:57

    Na zalost plasim se da je to bilo to, sto se tice mira u svetu!

  • Milos

    24. novembar 2015 | 11:56

    Treba i njih da bombarduju !!!!! I ovako oni podrzavaju dzihadiste (iss)

  • Srb

    24. novembar 2015 | 12:22

    Upravo ste otvorili vrata pakla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA