Zbog ovog SVECA su svi BALKANSKI NARODI postali HRIŠĆANI!

Dok je kao mladić učio o filozofima iz Grčke, Jovan se šokirao što narod sa takvim znanjem i tako pametnim ljudima i dalje veruje u razne Bogove, ne znajući da u stvari postoji samo jedan

  • 6

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava dan Svetog Jovana Zlatoustog, patrijarha iz Carigrada koji je među prvima na prostor Balkana doneo ideje o hrišćanstvu.

BIBLIJA OKUPANA KRVLJU: Evo dokaza da se i Svetim pismom, kao Kuranom, može pravdati klanje nedužnih (FOTO)

Jovan je rođen u Antiohiji 354. godine, u porodici Rimljana, od oca vojvode Sekunda i majke Antuse.

IMENA ARHANĐELA U HRIŠĆANSTVU: Znate za Mihaila i Gavrila, a znate li kako se zovu ostali? (FOTO)

Dok je kao mladić učio o filozofima iz Grčke, Jovan se šokirao što narod sa takvim znanjem i tako pametnim ljudima i dalje veruje u razne Bogove, ne znajući da u stvari postoji samo jedan.

Na današnji dan je UBIJENO 7.000 HRIŠĆANA, a evo i ZAŠTO!

Ostatak svog života posvetio je učenju Grka hrišćanstvu, ali i ostalih tadašnjih balkanskih naroda među kojima su Kelti, Dačani i Skiti.

Sveti Jovan Zlatousti umro je na Krstovdan 14. septembra 407. godine u Komanu (današnja Jermenija). Predanje kaže da su mu poslednje reči pred smrt bile: "Slava Bogu za sve, vidimo se u carstvu nebeskom".

Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

Glava Svetog Jovana Zlatoustog i danas počiva u Uspenskom hramu u Moskvi, dok mu je telo položeno u Vatikanu u Rimu.

Pravoslavni vernici danas slave i Božićne poklade, odnosno dan uoči početka Velikog posta koji će trajati 40 dana, sve do 7. januara 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    26. novembar 2015 | 08:49

    Nije uspeo da ljude uveri da ima samo jedan Bog. Zar i pravoslavci i katolici ne veruju u vise bogova? Sta su sveci nego bogovi, cak su i zastitnici raznih dalatnosti kao sto su bili anticki bogovi. Marija je zamenila boginju Artemidu. A nekima je stomak njihov bog, odnosno njihove sebicne zelje, kako kaze apostol Pavle.

  • Миња

    26. novembar 2015 | 15:04

    Srecna mi slava...

  • Lule

    26. novembar 2015 | 16:28

    On je ziveo oko 700-800 godina pre dolaska Slovena na Balkan. Mi smo tada bili oko Urala. Dolaskom na Balkan zaboravili smo veru nasih pradedova I presli u Hriscanstvo. Posle su neki presli u Islam, posle neki postali ateisti.......sve je to normalno. Samo od toga ne treba praviti politiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA