VIŠE OD 20 CM SNEGA OKOVALO ZAPAD SRBIJE: Putevi zakrčeni, deca jedva uspela da dođu u školu!

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Miroljuba Šaponjića, svi opštinski putevi i ulice su pročišćeni, a jedino neočišćen je državni put Nova Varoš - Ivanjica preko Kokinog Broda, Jasenova i Bele Reke

  • 1

Vlažan sneg koji od juče pada na području opštine Nova Varoš napravio je probleme u saobraćaju u prigradskim i seoskim naseljima.

OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRAN: Evo kakvo nas vreme očekuje danas i kada nam stiže RAZVEDRAVANJE!

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Miroljuba Šaponjića, svi opštinski putevi i ulice su pročišćeni, a jedino neočišćen je državni put Nova Varoš - Ivanjica preko Kokinog Broda, Jasenova i Bele Reke.

- Ovaj put nije čišćen od kada je počeo da pada sneg. Mehanizacija Puteva Užice još uvek nije izašla na teren, a na tom delu opštine se nalazi nekoliko škola - rekao je Šaponjić i dodao da su deca uspela da dođu na nastavu, ali uz izvesne probleme.

Iako u višim predelima ivanjičke opštine ima više od 20 centimetara snega, problema u saobraćaju nema, rekao je Tanjugu zamenik predsednika opštine Ivanjica Milinko Mijailović, dodajući da je lokalna samouprava zajedno sa ostalim nadležnim službama obezbedila dovoljne količine soli i rizle.

- Takođe, spremna je i mehanizacija JKP i privatnih preduzeća koja su angažovana za raščišćavanje snega - naveo je Mijailović.

Direktor JKP "Ivanjica ", Milan Maslarević precizirao je za Tanjug da je za prvu fazu čišćenja ivanjičkih ulica nabavljeno 16 tona soli.

Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

- U pogonu su i dve kombinirke, dva traktora sa raonicima i posipačima soli, kao i jedan kamion kojim raspolažemo - kazao je on.

Maslarević je dodao da su radnici ovog preduzeća noćas i jutros intervenisali na višim zonama, oko vrtića i škola ističući da većih problema nije bilo.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    29. novembar 2015 | 10:51

    citajuci ovo shvatim da mi u stvari nikada nizasta nismo spremni.hvala bogu sto nam je klima ovakva kakva je i sto nas ipak bog pogleda....inace......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA