NA SAMO 4 SATA OD SRBIJE DŽIHADISTI OBUČAVAJU RATNIKE: Nekada srpsko selo, a sada gnezdo vehabija!

U ovom kampu se već godinama svakodnevno usavršava od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama

  • 11

U BiH se nalazi najmanje 35 vehabijskih komuna, u šest kantona, koje organi bezbednosti evidentiraju i prate. Međutim, jedna od njih je drugačija i posebno predstavlja opasnost i za Hrvate, kako piše Slobodna Dalmacija.

LEGLO DŽIHADISTA JE NA 3 SATA OD BEOGRADA: Policija tamo ne sme da uđe! (VIDEO) (FOTO)

Kamp za obuku rukovanja oružjem na vojnom poligonu bivše JNA nalazi se u Gornjem Vakufu - Uskoplju, u selu Brzićanima, a šef zajednice je instruktor Arif Čagalj. U toj komuni, nekada srpskom selu, koje su nezaposleni selefije kompletno otkupili, već godinama svakodnevno borilačke veštine s oružjem, usavršava od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.

Svedok tih događaja, koji ih prati s posmatračnice, evidentira i smenu gostiju iz drugih područja BiH, rekao je za da "policija u BiH ništa ne radi" za Slobodnu Dalmaciju.

– Ovde nema države, policija ništa ne radi. Sve smo prijavljivali bezbroj puta. Od lokalnog do državnog nivoa, sve sigurnosno-obaveštajne službe znaju da je ovde kamp za obuku, ali ništa ne preduzimaju. Vehabije su povezani s Bugojnom, tamo idu na molitvu, a ne ovde u Gornjem Vakufu, i tamo su blisko povezani s predstavnicima Islamske zajednice. Mi ih pratimo, iako smo u strahu za vlastiti život, kad neće službe koje za to primaju platu – dodao je.

Inače, vežbe na vojnom poligonu posmatraju i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA), od kojih je Slobodna Dalmacija i saznala za tu atipičnu vehabijsku komunu, samo što se ne deluje prema polaznicima ilegalnog kampa za obuku.

Militantni selefije idu na džumu u džamiju u Bugojnu, koja ima status ambasade, odnosno državne teritorije Saudijske Arabije, a u koju policija zbog takvog statusa ne može ući. Bugojno je od hrvatske granice udaljeno oko 100 kilometara.

(Telegraf.rs/ Izvor: slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    7. decembar 2015 | 13:50

    Radi B I H sa njima ko i braca im turci sa islamistima

  • Dr Lune

    7. decembar 2015 | 13:49

    Staviti u mirovanje odnose sa B iH, obezbediti granicu,i vojno policijsku saradnju sa RS...ozbiljne bezbednosne mere...!!!!

  • Milojko

    7. decembar 2015 | 14:22

    Pa hrvati i jesu dozvolili ulazak vehabija da kolju Srbe e sad jad je dosla mecka na njihova vrata sad nevalja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA