MISLILA SAM DA MI NEMA SPASA, A ONDA SE DESILO ČUDO: Snežana će prva primiti KUBANSKU VAKCINU PROTIV RAKA PLUĆA! (FOTO)

Snežana Gojić (53) iz Zemuna, kojoj je u septembru ustanovljen rak pluća, u četvrtak će primiti kubansku vakcinu, a za Telegraf kaže da veruje da će joj ona pomoći

  • 20

Pacijenti u Srbiji u četvrtak će početi da primaju kubansku vakcinu protiv raka pluća, a prvu će je dobiti dve žene - Danijela Biorac Stojanović i Snežana Gojić.

Ove dve heroine vakcinu će primiti u Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa", a daće im ih je lično izumitelj ovog terapeutskog leka i najbolji kubanski imunolog Pedro Kamilo Rodrigez.

OVO JE ISTINA O LEKU, KOJI ĆE SPASITI SRBE: Čovek koji je izumeo KUBANSKU VAKCINU PROTIV RAKA stigao u SRBIJU!

Snežana Gojić (53) iz Zemuna kaže za Telegraf da je veoma srećna što je izabrana da primi vakcinu "cimavaks EGF", i da ju je posle saznanja da boluje od kancera pluća, to totalno ohrabrilo.

- U septembru sam saznala da imam rak pluća. To saznanje mi nije bilo nimalo prijatno. Prvo sam se lečila u bolnici u Zemunu, a onda je moja ćerka čula da stiže ova vakcina kod nas i da pacijenti koji žele na dobrovoljnoj bazi da je prime, mogu da se prijave. To smo i učinili, prijavila sam se ovde u Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" - priča Snežana za naš portal, sve vreme prikačena na infuziju koja je deo pripreme pred primanje ovog terapeutskog leka, koji zaustavlja metastaze i kancer pluća pretvara u hroničnu bolest.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

SVE O KUBANSKOJ VAKCINI ZA RAK PLUĆA: Kome je namenjena, kako se prima, kako deluje!

Vest koja joj je promenila gledanje na sve i vratila osmeh na lice stigla je prošle nedelje. Tada joj je saopšteno da zadovoljava kriterijume i da će moći da primi vakcinu. Nije, međutim, ni slutila da će biti jedna od prva dva pacijenta kojima će ona biti data.

- Iako se radi o kliničkim ispitivanjima, ne bojim se, jer mi ova terapija uliva nadu da ću spasti svoje zdravlje, svoj život. Štaviše, prisutna je pozitivna trema i verujem da će mi ova vakcina pomoći, jer verujem i mnogo sam toga lepog čula o kubanskoj medicini.  Srećna sam što sam izabrana. Objašnjeno nam je da ću je primati na svakih 28 dana, a nakon primanja, neću morati ovde da ležim, već mogu da idem kući - ispričala je Snežana Gojić za Telegraf.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Pedro Kamilo Rodrigez, koji je prošle nedelje stigao u Srbiju kako bi našim lekarima pomogao u primeni vakcine, objasnio je prilikom posete KBC "Bežanijska kosa" da "cimavaks", inače imunološki lek, sprečava rast tumora koji već postoji.

OTKRIVAMO: Čovek koji je izumeo KUBANSKU VAKCINU PROTIV RAKA dolazi u Srbiju! Evo i zašto!

- U okviru kliničkih ispitivanja vakcina se daje u pet faza. Pacijenti je primaju na svakih 28 dana. Prvi put se daje da bi se aktivirao imuni sistem, a svaki drugi put da bi se ojačalo njeno dejstvo. Potvrdili smo da je vakcina pacijentima, koji su je već primili, unapredila zdravlje i produžila život. Na Kubi smo je davali pacijetima, pre, tokom i posle hemoterapije i nismo imali nikakvih problema. Bezbedna je kada se koristi i tokom hemoterapije - naveo je Kamilo Rodrigez.

Foto-montaža: sxc.hu Foto-montaža: sxc.hu

U OVOJ KUTIJI JE LEK ZA RAK: Kubanska vakcina stigla u Srbiju! (FOTO)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić podsetio je da je Srbija od Kube nabavila 1.680 doza "cimavaksa" koji će na godišnjem nivou biti dovoljno za 30 pacijenata:

- Ovde će u četvrtak pacijenti primiti prvu vakcinu, a u sredu Kamilo Rodrigez ide u Novi Sad gde će sa profesorom Branislavom Perinom, odrediti nove pacijente koji zadovoljavaju kriterijume za ovu terapiju.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

“Cimavaks EGF” rezultat je 25-ogodišnjeg istraživanja Centra za molekularnu imunologiju (CIMAB) iz Havane. Njena klinička istraživanja počela su 1993. godine, a od 2008. godine ona je i zvanično počela da se koristi na Kubi.

U Srbiji će je, u okviru kliničkih ispitivanja, pacijenti primati u dve ustanove u Beogradu - KBC "Bežanijska kosa" i u Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, i u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Koji biste još lek voleli da dođe u Srbiju?

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nihad Sadovic

    7. decembar 2015 | 17:04

    Pacijetkinjama želim uspeh u lečenje. Ali bih predložio da se uvedu u zvaničnu upotrebu i Faslodex ( fulvestrant ) 250 mg inekcije protiv kancera dojke.

  • Šahbaz

    7. decembar 2015 | 16:40

    Neka je sa srećom Snežo! Brz oporavak i dug život ti želim!

  • Mila

    7. decembar 2015 | 16:33

    E ovo je lepo cuti.SRecno ozdravljenje bolesnima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA