DVANAESTU GODINU ZAREDOM: Norveška je najbolje mesto za život na svetu

Zemlja na severu Skandinavije je dobila i epitet najprosperitetnije u svetu i to sedmu godinu za redom. Ovde je reč o fjordovima i planinama koje čine glavnu ponudu turističkih atrakcija Norveške

  • 10

UN je u svom godišnjem Izveštaju o humanom razvoju, dvanaestu godinu za redom, proglasila Norvešku za najbolju zemlju u svetu za život. Stanovnici ove zemlje imaju dug životni vek, vode zdrav život i uživaju u pristojnim životnim standardima.

OVO JE BILA ZEMLJA BUDUĆNOSTI DOK JE NISU UNIŠTILI: Ovako se živelo u Libiji pod Gadafijem! (FOTO)

Norveška se našla ispred Australije i Švajcarske, koje se nalaze na visokom drugom i trećem mestu.

Međutim, zemlja na severu Skandinavije je dobila i epitet najprosperitetnije u svetu i to sedmu godinu za redom. Ovde je reč o fjordovima i planinama koje čine glavnu ponudu turističkih atrakcija Norveške.

Srbija se našla na 66. mestu sa prosečnim životnim vekom od 74.9, dok na školovanje potrošimo oko 14 godina. Naša zemlja se našla u delu gde se nalaze zemlje sa srednjim indeksom humanog razvoja.

Foto: Wikipedia/Helge Høifødt Foto: Wikipedia/Helge Høifødt

Ispred nas su Hrvatska i Crna Gora koje se nalaze među onima koje imaju visok indeks humanog razvoja. 

Na 145. mestu našla se Kenija, koja je jedna od najbolje plasiranih zemalja u kategoriji niskog indeksa humanog razvoja.

Poslednje, 188. mesto zauzeo je Niger.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile2

    16. decembar 2015 | 14:53

    Sad ce neke patriJote da nadu zamerku I Norvezanima.

  • esma

    17. decembar 2015 | 14:00

    Svako bi napustio zemlju u kojoj je rodjen za boljim zivotom ,to je toliko normalno a i imamo stalno primere migracija sto je najbolji pokazatelj covekove borbe za svojim snovima,bez obzira na razne druge teorije koje verovatno i uzimaju maha.Ali ne moze se podceniti covekova potraga za svojim mirom koji trazi ako ne uspe u svojoj zemlji.Licno mislim da se posreci onima koji imaju realna ocekivanja i koji ulazu sopstveni napor da postignu ,bar nesto ,od boljeg zivota.

  • mister x

    16. decembar 2015 | 23:00

    Ma ,U Norveskoj nikad ne bih ziveo,Svedska je ubjedljivo najbolja za zivjeti po svim segmentima.Ako nista imaju bolju klimu i bolje zenske ..hehe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA