Ruski roboti desetkovali džihadiste u Siriji (VIDEO)

Vojni roboti i bespilotne letelice bili su povezani sa automatizovanim sistemom kontrole "Andromeda D"

  • 6

Šest robota "Platforma-M" i četiri robota "Argo" koji su nedavno raspoređeni u Siriji i testirani u borbenim uslovima,  korišćeni su u napadu na uporište džihadista.

AMERIKANCI BI BAŠ VOLELI DA IMAJU OVO ORUŽJE: Rusija i Kina razvijaju "robote ubice" koji su opasnost po ceo svet!

Po prvi put u svetu borbeni roboti su izvele napad na neprijateljska utvrđenja. Vojne jedinice sirijske vojske su u provinciji Latakija, uz podršku ruskih stručnjaka i ruskih borbenih robota, zauzeli strateški toranj "Sirijatel", visine 754 metra.

Nedavno je načelnik Generalštaba ruskih oružanih snaga, general Gerasimov izjavio je da Rusija pokušava da u potpunosti automatizuje bitku, i možda ćemo uskoro ćemo biti svedoci robotske grupe koja nezavisno izvodi ratne operacije.

PUTINOV NOVI ROBOT-UBICA: Ameri u strahu od moćnog RUSKOG oružja! (VIDEO)

U napadu na kule, korišćeno je šest robota "Platforma-M" i četiri robota "Argo", koji su nedavno raspoređeni u Siriji i testirani u borbenim uslovima.

Vojni roboti i bespilotne letelice bili su povezani sa automatizovanim sistemom kontrole "Andromeda D". Komandant napada na kule je u realnom vremenu rukovodio operacijama, dok su u Moskvi operatori vojnih robota vodili napad sa video prikazom bojnog polja.

Prvi napad roboti su izveli probliživši se utvrđenju militanata na oko 120 metara, kada su sami otvorili vatru, i sami otkrili neprijatelja, tj. vatrene tačke kojima su odmah uzvratili. Iza robota je na udaljenosti od 150-200 metara, išla sirijska pešadija koja je imala zadatak čišćenja kule.

Pobunjenici nisu imali prilika, pošti su dronovi pratili sve njihove pokrete, posle čega je na njih otvorena artiljerijska vatra. Džihadisti su u strahu pobegli 20 minuta nakon početka napada robota, ostavljajući za sobom mrtve i ranjene. Na obroncima kule, ostalo je 70 ubijenih džihadista i sirijskih vojnika koji su tamo stradali, sa samo četiri ranjena.

"Platforma M"

Oklopni robot na daljinsko upravljanje "Platforma M" naoružan je sa četiri raketna bacača i jedan daljinski kontrolisan mitraljez Kalašnjikov. Osnovna svrha sistema su udari protiv stacionarnih i pokretnih ciljeva. Pored toga, "Platforma M" može da sprovede izviđanje i patrole na određenoj teritoriji i da osigura prolazak kroz minsko polje. Rad na sistemu je trajao nekoliko godina, nedavno je počela masovna proizvodnja.

Borbeno vozilo "Argo"

"Argo" je dizajniran tako da sprovede izviđačke misije i pruža vatrenu podršku za sletanje. Sistem oružje je namenjen uništavanju opremi i ljudstva. Osim toga se može koristiti za isporuku. "Argo" teži oko tonu. Dužine je 3,4 m, širine - 1,85 m, visine - 1,65 m. Na terenu ima maksimalnu brzinu od 20 km / čas, a na vodi - 4,6 km / čas. Može neprekidno da radi više od 20 sati, a naoružan je sa mitraljezom kalibra 7,62-mm, tri granate RPG-26, i dva bacača granata RShG-2.

(Telegraf.rs/ Izvor: fortruss.blogspot.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    25. decembar 2015 | 06:43

    Star wars.Odlicna prilika za uvjezbavanje.To je i Putin rekao.Nema bolje vjezbe od ove!

  • USA

    25. decembar 2015 | 08:38

    Ovo postoji vec decenijama.

  • ATIMUS

    25. decembar 2015 | 07:29

    Neizgleda mi bas preterano napredna tehnologija ...ovo nije robot ako cocek upravlja na daljinu...ovako nesto slicno su imali nemci jos 1945 kohe je sluzilo kao pokretne anti tenkovska mina.....ali svakako rusko efikasno i upotrebljivo oruzije koja daju dobre rezuktate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA