EVO KAKO DA PUTUJETE VOZOM DO MOSKVE i šta sve usput nikako ne smete da propustite! (VIDEO)

Putovanje u glavni grad Ruske Federacije predviđeno je za turiste koji zaista vole da uživaju u truckanju preko železničkih pragova

  • 10

Ruske železnice uvele su voznu liniju Beograd - Moskva, koja će glavni grad Srbije direktno povezati još i sa Budimpeštom, Bratislavom, Varšavom i Minskom.

UVEDEN VOZ NA LINIJI BEOGRAD - MOSKVA! Šta mislite koliko košta KARTA?

Putovanje u glavni grad Ruske Federacije predviđeno je za turiste koji zaista vole da uživaju u truckanju preko železničkih pragova dok uživaju u predelima koje gledaju kroz prozor.

NEVEROVATNO PUTOVANJE KROZ RUSIJU: Verovali ili ne, ovaj voz prolazi 8 vremenskih zona! (VIDEO)

Tako će put od Beograda do Moskve trajati skoro dva dana (42 sata), a osim severne Srbije imaćete priliku da prođete još i kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Belorusiju i na kraju Rusiju.

Cene karata i satnice dolaska u najbitnije gradove na ovom putovanju možete pogledati OVDE.

Ova nova linija savršena je prilika da se upoznate sa nekim od najstarijih i najlepših gradova Evrope.

Prva bitna stanica je Budimpešta, prestonica Mađarske i jedan od najstarijih gradova Evrope koji su Rimljani osnovali još 89. godine (prvobitni naziv Akvinkum).

Foto: Wikimedia/The Photographer Foto: Wikimedia/The Photographer

Lista stvari koje morati videti u Budimpešti nije kratka: Budimski dvorac, Budimska opera, parlament, crkva Svetog Matijasa, Ribarev bedem, Trg heroja, mostove, prelepo dunavsko šetalište...

Kada već navraćate u glavni grad Mađarske obavezno probajte i pravi gulaš u nekom od restorana, a ne treba posebno da vam napominjemo da su tržni centri u Budimpešti prava poslastica za srpske turiste.

Naredna stanica Bratislava možda nema kulturnih i istorijskih znamenja za obilzak kao Budimpešta, ali zato ima drugih stvari u kojima i te kako možete uživati.

Dvorac na vrhu brda iznad grada, NLO most, šetanje pored Dunava i neobične skulpture u centru najzanimljivije su stvari za obilazak. Međutim, glavni grad Slovačke može da vam ponudi neverovatno ukusnu i jeftinu hranu po restoranima.

Slovački jezik veoma je sličan srpskom i oduševiće vas kada shvatite da vam za sve stavke iz menija ne treba prevod na engleski ili neki drugi Srbima "bliski" jezik. U restoranu u Bratislavi obavezno probajte piroške od krompira sa sirom i slaninom, kao i supe i čorbe u čemu su Slovaci majstori. Ne zaboravite i na štrudle sa makom i orasima, koji su im takođe specijalitet.

U narednoj destinaciji Varšavi, kroz koju prolazi voz na relaciji Beograd - Moskva, obavezno trebate da obiđete Stari grad, Kraljevski put, Lazjenki park, palatu Vilanov...

Oni koji poznaju i vole istoriju mogu se pokloniti kod ostataka Jevrejskog geta iz Drugog svetskog rata.

Šetnja pored Visle, jedne od najlepših evropskih reka, nešto je što takođe ne smete propustiti prilikom boravka u ovom poljskom gradu.

Posle Varšave stićići ćete u Minsk, takođe jedan od najstarijih gradova Evrope. U ovom beloruskom gradu lutajte od trga do trga, posetite neki od mnogobrojnih muzeja i galerija...

Obavezno obiđite i Minski zamak i Bjelovešku šumu, glavne atrakcije ovog područja.

Ako budete imali vremena, zavirite i u Nacionalni park Pripjatski koji krije neke od najlepših biljnih i životinjskih vrsta.

I na kraju Moskva, glavni grad Rusije, svojevremeno nazvana trećim Rimom.

Crveni trg, Puškinov muzej, Lenjinov mauzolej, Boljšoj teatar, Tretjakovskaja galerija, Kremlj... Išlo bi u nedogled kada bismo vam pojedinačno nabrajali zašto je svaka od ovih atrakcija Moskve važna i neophodna da je posetite.

Foto: Flickr/Ana Paula Hirama, Profimedia/Fancy Foto: Flickr/Ana Paula Hirama, Profimedia/Fancy

Iako ćete u Moskvi pronaći gomilu restorana koji služe zapadnjačku hranu, obavezno probajte neko od ruskih nacionalnih jela, bilo boršč, šči ili nešto treće.

Moskva spada među najznačajanije svetske metropole i skladu sa tim noćni život je na najvišem nivou. Međutim, imajte u vidu i da vam za svaku zabavu u Moskvi treba i dosta novca.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    29. decembar 2015 | 16:09

    Mene interesuje, ko je na karti stavio Kosovo kao nezavisnu drzavu?

  • Godisnji odmor

    29. decembar 2015 | 17:09

    Pa nece voz da stane da bi mi obilazili gradove...

  • Momo

    29. decembar 2015 | 16:19

    Još samo da nam kažete jesu li ono cijene POVRATNE KARTE!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA