OMAŽ LEGENDI KOJA JE "PRODALA SVET": U Domu kulture specijalan program u čast Dejvida Bouvija! (VIDEO)

Spotom za pesmu "Lazarus", snimljenim pre nekoliko dana, Bouvi se oprostio od sveta na jedinstven i potresan način: "Look up Here, I'm in Heaven"

  • 1

Dom kulture "Studentski grad" organizovaće 15. januara u klubu "Magistrala" specijalan program u čast Dejvida Bouvija.

NIKAD TE NEĆU ZABORAVITI: Mik Džeger se na potresan način oprostio od Dejvida Bouvija (VIDEO)

- Retki su stvaraoci koji uspevaju da uhvate duh svog vremena, još ređi su oni koji ga kreiraju, a Bouvi je spadao u obe "vrste" - stoji u saopštenju Doma kulture "Studentski grad".

NIJE POBEDIO BOLEST: Preminuo Dejvid Bouvi!

Organizatori podsećaju da je Bouvi sedamdesetih godina prošlog veka "ideje iz slikarstva, književnosti, pozorišta i filma prošvercovao u rok".

Snimao je albume koji su u ono doba predstavljali ekstravagantne iskorake, a danas zvuče klasično.

Foto: Youtube/ DavidBowieVEVO Foto: Youtube/ DavidBowieVEVO

Kao vizuelni umetnik postavio je na scenu moderne verzije androgina i natčoveka i mnoštvo originalnih likova, od Zigija Stardasta do krhkog Belog Vojvode.

U kasnijim decenijama "šarenijim" i "mršavijim" bar što se muzike tiče, omakao mu se začuđujuće veliki broj izuzetnih pesama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ostavio je dubok trag i kao glumac, video artist i slikar, pa titula najuticajnijeg pop umetnika 20. veka i nije daleko od istine.

Spotom za pesmu "Lazarus", snimljenim pre nekoliko dana, Bouvi se oprostio od sveta na jedinstven i potresan način: "Look up Here, I'm in Heaven". Legendarni britanski pevač Dejvid Bouvi preminuo je nedelju, 10. januara, u 70. godini nakon 18-mesečne borbe sa rakom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    23. januar 2016 | 14:39

    Cime je on, zaduzio Srbiju,da bi imao, svoj - L'Hommage"?... (Ne zaboravite ,da je bio ,postovalac, britanskog naciste - Mouzlija.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA