Sud odlučio da TITOVI NASLEDNICI ne dobiju NIŠTA OD IMOVINE koju su tražili

U dopunskom ostavinskom rešenju sud je kao neosnovane odbio zahteve naslednika, Joške Broza, Zlatice Broz i Svetlane Broz, kao i zahteve dinastije Karađorđević i Republike Srbije da budu uključeni u postupak

  • 25

Naslednici nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita nemaju pravo na dobijanje njegove imovine, odlučio je Prvi osnovni sud u Beogradu.

TAJNA TITOVOG BLAGA: Joška hoće kamen s Meseca, advokati tvrde da je država ukrala slike, satove i pištolje! (FOTO)

U dopunskom ostavinskom rešenju sud je kao neosnovane odbio zahteve naslednika, Joške Broza, Zlatice Broz i Svetlane Broz, kao i zahteve dinastije Karađorđević i Republike Srbije da budu uključeni u postupak.

POTRAGA ZA TITOVIM BLAGOM: Naslednici u panici, ne zna se gde su vredni predmeti!

U obrazloženju rešenja sud podseća da je ostavinski postupak za podelu Titove imovine pravosnažno okončan pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu, još 1991. godine. Tada je podeljeno oko 800 komada odeće, obuće i maršalovih ličnih stvari.

Foto:Telegraf.rs Foto:Telegraf.rs

Titova supruga, Jovanka Broz, je u martu 2002. podnela zahtev za donošenje dopunskog ostavinskog rešenja, pošto je u januaru Savezni ustavni sud proglasio neustavnim Zakon o upravljanju stvarima u društvenoj svojini koje su vezane za život i rad Josipa Broza. Odlukom Ustavnog suda, prvobitno ostavinsko rešenje Četvrtog opštinskog suda izgubilo je pravno dejstvo.

Foto: MC Foto: MC

Sud navodi da se imovina koju su naslednici tražili u dopunskom postupku, a koja je prestala da bude društvena svojina (umetnine, porcelan, nakit, pokloni, nameštaj, numizmatička i zbirka satova, automobili...), ne može smatrati naknadno pronađenom zaostavštinom, pa samim tim nisu ni ispunjeni zakonski uslovi za donošenje dopunskog ostavinskog rešenja.

Joška, Zlatica i Svetlana Broz najavili su žalbu na ovakvu odluku suda.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Титовцима

    16. januar 2016 | 15:36

    Ипак им треба дати бар Киту Цвећа :-)

  • zoran

    16. januar 2016 | 15:57

    BRAVOOOOOOO!!!! Sta da im se da?? Ko su bre oni?

  • Савица

    16. januar 2016 | 15:48

    ПРАВДА ЈЕ ЗАДОВОЉЕНА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA