U Sarajevu uhapšen bivši ministar BIH i vlasnik "Dnevnog avaza"

Fahrudin Radončić se sumnjiči za krivično delo ometanja rada pravosuđa. Radončić je političar, privrednik i novinar. Osnivač je "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini i predsednik "Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine"

  • 7

U Sarajevu je danas uhapšen lider "Saveza za bolju budućnost" Fahrudin Radončić, javili su bosanski mediji.

Uhapšen Bosanac koji se borio na strani ISIS-a u Siriji

On se sumnjiči za krivično delo ometanja rada pravosuđa. Kako N1 saznaje, Radončić je uhapšen u sklopu Akcije "Lutka 2" zbog ometanja pravosuđa, odnosno pritiska na svedoke u slučaju procesa koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Naime, u svom iskazu je Azra Sarić, koja je bila u vezi sa ubijenim Ramizom Delalićem, kazala je da je na nju vršen pritisak da u svom svedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubistva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića.

Uporedo sa hapšenjem, izvršen je i pretres na nekoliko lokacija. Preteresena je Radončićeva vikendica i spratovi tornja koje je koristio za svoje potrebe.

Fahrudin Radončić je političar, preduzetnik i novinar. Osnivač je "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini i predsednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, druge najuticajnije bošnjačke političke stranke.

Za ministra bezbednosti Bosne i Hercegovine postavljen je u novembru 2012, a smenjen u aprilu 2014. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шумадинац

    25. januar 2016 | 19:30

    А тек што је умешан са Кељмендијем око пресуде Зијада Турковића и осталих!!!

  • Običan smrtnik

    25. januar 2016 | 19:30

    Bože mili šta se ovo dešava sa Bosnom i bošnjačkim narodom. Bolje bi bilo da smo svi poginuli u ratu nego ovakve igre prljave da igramo. Dotakli smo moralno dno i samo nam Bog može pomoći ako smo uopšte zaslužili. Stidim se što sam musliman

  • ☆☆☆Panter☆☆☆

    26. januar 2016 | 04:42

    On je jos mala ricardo u odnosu na Bakira koji je najbogatiji u federaciji dok narod gladuje. .....a i ovaj nas Dodik sto se toga tice nije puno bolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA