VEHABIJE STIGLE DO BEOGRADA?! Radikalni islamisti VRBUJU ljude po Zemunu, Batajnici i Borči, građani u STRAHU

Muslimani beogradskih naselja Zemun, Ledine, Batajnica i Borča poslednjih meseci su meta vrbovanja radikalnih islamista

ALARMANTNO! Muslimani beogradskih naselja Zemun, Ledine, Batajnica i Borča poslednjih meseci su meta vrbovanja radikalnih islamista. Oni deluju mahom po privatnim kućama, ali i u okolini zvaničnih džamija. Njihov cilj je da za svoj pokret privuku lokalno romsko stanovništvo, koje mobilišu pod velom humanitarnog rada i solidarnosti.

NA SAMO 4 SATA OD SRBIJE DŽIHADISTI OBUČAVAJU RATNIKE: Nekada srpsko selo, a sada gnezdo vehabija!

Kako prenose "Večernje novosti" rubna beogradska naselja, posećuju i pojedinci povezani sa ekstremističkim krugovima iz njihovih uporišta u Bosni ali i iz Novog Pazara.

DŽIHADISTI OBJAVILI RAT BALKANU? "ISIS zove vehabije iz BiH, Albanije i Kosova da napadaju"

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak

Radikalno učenje islama šire u tišini i van krugova islamskih vernika. Na meti su najčešće lokalni Romi, koji se izjašnjavaju kao muslimani, ali ne žive prema običajima koje nalaže kuran. Njima se agitatori predstavljaju kao aktivisti islamskih organizacija, kojima je navodni cilj pomoć siromašnim vernicima.

ŠOKANTNA ISPOVEST SRPSKOG VEHABIJE: Kajem se što nisam nikog ubio kad sam pucao na američku ambasadu! (VIDEO) (FOTO)

- Pošto steknu poverenje, počinju sa širenjem običaja i načina života koji se drže vehabije. Obećavaju novčanu pomoć, rad u inostranstvu i školovanje dece. Porodice koje im deluju kao pogodan "materijal" nastoje da udalje od lokalnih džamija i poštenih imama i uvere ih da Islamska zajednica Srbije ne propoveda ispravno učenje islama - kaže izvor ovog lista.

Printskrin: Youtube/bosanski burek Printskrin: Youtube/bosanski burek

Žitelji nasljea u kojima su smeštene muslimanske bogomolje u prestonici nerado govore u prisustvu radikalnih islamista, ali zapažaju sve više muškaraca obučenih u kratke pantalone, sa prepoznatljivim bradama, koji rado govore o religiji. Osim što imaju mudžahedinsku bradu, sve češće razmenjuju pozdrave "Selam alejkum". Kažu i da viđaju momke nalik vehabijama, ali da zasad nikog ne ugrožavaju.

U Islamskoj zajednici Srbije, koja ima svoja bogoslužbena mesta u naseljima na rubovima Beograda kažu da u njihovim džamijama nema vehabija niti će pod njihovim krovom dozvoliti bilo kakva ekstremna učenja i pokreta.

- Postoje međutim pojedinci koji se najčešće iz koristoljublja bave nečim što bi se teško moglo i nazvati agitacijom. Sa njihovim delovanjem, koje nema veze sa verskim učenjem, upoznati su i državni organi - kaže Eledin Ašćerić, generalni sekretar Rijaseta IZS.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cccc

    26. januar 2016 | 09:29

    A KAKO SU SAMO USLI U BEOGRAD, A DA IH NIKO NE POKUPI I DEPORTUJE ODAKLE SU DOSLI . POLICIJO POKRENITE SE MALO !!! NE ZELIMO TAJ SLJAM U SRBIJI.

  • Mercedes Benz

    26. januar 2016 | 08:26

    Gde su sada Delije i Grobari da malo lome koske???

  • Muftija pravoverni.

    26. januar 2016 | 08:41

    A sta radi Stefanovic i policija.Treba prvo dekretom zabraniti takvo oblacenje i pojavljivanje u javnost. I sve sumnjive odmah pohapsiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA