"JOŠ UVEK SANJAM STRICA KOJI KREĆE DA ME SILUJE": Stravičan vapaj devojke iz Srbije, Ivane J. (VIDEO)

Ivana J. (21) iz Inđije tvrdi da je stric pokušao da je siluje kada je imala 16 godina. Iako je sudski postupak protiv strica pokrenut 2011. godine, još uvek mu se ne nazire kraj, a Ivana tvrdi da je napadač i dalje na određeni način progoni

  • 3

- Veoma sam uznemirena. Ponovo sam počela da imam noćne more i sanjam strica koji kreće da me siluje. Ne znam kako to da objasnim. Ja i sada imam strah da izađem napolje i da ga sretnem iako sam ga prijavila policiji još pre pet godina - priča za Telegraf Ivana J. (21) iz Inđije.

Silovao je devojčicu od 15 godina i napravio joj dete. I provešće samo 4,5 godine u zatvoru!

Ivana tvrdi da je stric pokušao da je siluje kada je imala 16 godina, i tada je, 2011. godine, prvi put podnela prijavu protiv njega. Priznaje da je prošla kroz "paklenu ličnu borbu" da se usudi da kaže roditeljima šta joj se dogodilo.

MILOJICA JE HTEO DA SILUJE MOJU BOLESNU ĆERKU I MENE, A BIO MI JE KAO SIN! Jeziv krik Radijane (66) potresao je Srbiju

Kada je prošle godine odlučila da svoju priču podeli sa javnošću u emisiji "Trenutak istine", očekivala je da će to biti kraj njene lične drame i da će tim potezom ohrabriti sve ostale žrtve da se odupru napadačima. Međutim, Ivana tvrdi da je stric i dalje na određeni način progoni.

- Odmah posle emitovanja emisije presreo je moju drugaricu i poručio joj da mi prenese da se pazim na ulici, da ću dobiti batine, i da ja vrlo dobro znam zašto. Ta drugarica je zatim zajedno sa mnom, svojom i mojom majkom, bila u MUP-u da ga prijavi - navodi Ivana i dodaje:

Niko me od tada nije zvao da mi bilo šta kaže da li je nešto urađeno tim povodom. Kao da ništa nije bilo. A to nije prva prijava protiv njega. Kada sam davala izjavu u sudu napomenula sam da i ta prijava za pretnju postoji protiv njega. Zašto to sudu nije dostavljeno i zašto ta prijava praktično više ne postoji, ja na to pitanje ne mogu da pronađem odgovor.

Sudski postupak povodom prijave za incest i dalje je u toku, ali mu se ne nazire kraj.

- Stric je još prošle godine išao na veštačenje kod neuropsihijatra i psihologa u Rumi. Ne znam šta se dešava sa tim postupkom, zastoj je u toku. Bila sam više puta da proverim kod tužioca u Inđiji, da pitam šta se zbiva sa mojim slučajem, ali on mi je objasnio da ne može ništa dalje da se radi bez rezultata tog veštačenja. Napomenuo mi je da to nije greška tužilaštva već da je krivica veštaka što još uvek nije prosledio svoj izveštaj. Ne znam koliko treba da se taj izveštaj napiše, nisam stručna, ali godinu dana je zaista mnogo dugačak period.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Iako više nema direktni kontakt sa stricem, Ivana tvrdi da i dalje ima ozbiljne psihičke posledice zbog onoga što je proživela.

- Doktorka me je zbog celog događaja, a sada i zbog noćnih mora, slala kod psihologa i drugih stručnih lekara. Na kraju mi je dala uput i za psihijatra, da proba da me oslobodi šoka i strahova koje imam. Nije lako boriti se svaki dan sa time - poručuje Ivana.

Iako je odavno punoletna, Ivana tvrdi da se još uvek ne oseća bezbedno da ide sama na posao.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- On mi i dalje preti. To radi preko svih zajedničkih poznanika i porodice. Ne viđam ga, ali i kada ga vidim trudim se da pobegnem, da me ne primeti na ulici. Ne smem sama na posao. Na sreću, radim sa mamom u firmi. Uvek gledamo da imamo istu smenu. Čak i kada nemamo, ona krene sa mnom da me isprati ili sačeka - zaključuje Ivana.

Pogledajte ispod kako je izgledalo Ivanino gostovanje u emisiji "Trenutak istine" i napišite nam u komentarima šta mislite o zlostavljanju u porodici:

(Vlada Živanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    6. februar 2016 | 13:12

    Srpsko pravosudje i dalje je korumpirano! On je dosada trebalo da bude ili u zatvoru ili u ludnici!

  • Ana

    6. februar 2016 | 15:25

    Na dozivotnu po hitnom postupku... to nije stric, to je zivotinja, unistio joj je ceo zivot...

  • majka

    8. februar 2016 | 14:53

    sud i policija stite pedofile ubice i koljace ako ovako dozvoljavaju da nemocna deca i starice budu zrtve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA