ERDOGAN ŽELI DA SE SASTANE SA PUTINOM POSLE INCIDENTA: Šta će odgovoriti predsednik Rusije?

– Jasno stavljamo do znanja Ruskoj Federaciji da ne sme da narušava turski vazdušni prostor koji je takođe i NATO vazdušni prostor – stoji u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova

  • 29

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle novih tvrdnji te zemlje da je ruski borbeni avion narušio njihov vazdušni prostor rekao je da bi želeo da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, javlja Rojters.

RUSKI LOVAC OPET NARUŠIO TURSKI VAZDUŠNI PROSTOR? Turci tvrde da su upozorili avion i prete Moskvi!

Naime, Turska je danas hitno pozvala ruskog izaslanika na razgovor u toj zemlji, jer je prema njihovim tvrdnjama ruski lovac Su-34 narušio turski vazdušni prostor.

Dvojica lidera nisu se susrela još od novembra prošle godine.

- Rekao sam našem Ministarstvu spoljnih poslova da prenesu moju želju da se susretnem lično sa Vladimirom Putinom. Još uvek nema odgovora sa ruske strane - rekao je Erdogan novinarima na aerodromu pred odlazak u zvaničnoj poseti Latinskoj Americi.

Rusko Ministarstvo odbrane je snažno demantovalo informaciju da se narušavanje vazdušnog prostora desilo.

- Nije bilo narušavanja turskog vazdušnog prostora od strane aviona ruskih snaga. Izjave turske strane o navodnom narušavanju od strane ruskog Su-34 je neosnovana propaganda - rekao je portparol Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske optužilo je Rusiju za eskalaciju tenzija i upozorilo da će Moskva biti odgovorna za eventualne “loše” posledice.

Jasno stavljamo do znanja Ruskoj Federaciji da ne sme da narušava turski vazdušni prostor koji je takođe i NATO vazdušni prostor – stoji u saopštenju tog Ministarstva.

Ruska ambasada u Ankari potvrdila je da joj ambasadoru uručen poziv.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    30. januar 2016 | 19:41

    Nestace turska ko atlantida

  • Mire

    30. januar 2016 | 19:48

    Sada se pravdate da ste upozorili zasto sada niste podigli vase lovce plasite se pozivas se i na nato trazis sastanak sa PUTINOM , zar neznas da se putin ne sastaje sa olosima klosarima.

  • Pikaso

    30. januar 2016 | 19:55

    Erdogane erdogane sine moj igras se vatre kao malo dete,bezi sine opecices se,bezi dok jos mozes

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA