Imovina braće Šarić ode na doboš i u Crnoj Gori!

Osim diskoteke "Municipijum", FK Rudar i deonica "Pobjede", na licitaciji će biti ponuđeni i predmeti za svakodnevnu upotrebu, za kojima u Srbiji i Crnoj Gori vlada prava pomama

  • 0

Zemljaci odbeglog narko bosa Darka Šarića i njegovog mlađeg brata Duška na najavljenoj licitaciji njihove imovine u Crnoj Gori uskoro će moći da razgrabe za male pare pokućstvo, ali i vredniju imovinu nekada najmoćnijih Pljevljaka!

Zasad nije poznato kada će Crnogorci organizovati licitaciju prodaje Šarićeve, kao i imovine Jovica Lončara, odnosno, aukciju za sirotinju, kako su stotine kupaca zainteresovanih za pokućstvo Darka Šarića, oduzeto u Srbiji, nazvali prvu javnu prodaju njegove imovine 2010. godine.

Na listi imovine vredne najmanje 17 miliona evra nalaze se, prema pisanju podgoričkih medija, i popularna diskoteka "Municipijum", FK "Rudar", ali i deonice novinskog preduzeća "Pobjeda". Ipak, profesionalni aukcionari uveliko se organizuju za ono što se najviše traži, a to su predmeti za  svakodnevnu upotrebu - nameštaj, sprave za vežbanje, umetnički predmeti...

Zanimljivo je da su na prvoj licitaciji u Srbiji predmeti za svakodnevnu upotrebu prosto planuli. Najbrže su otišli nameštaj i tehnika. Tako je recimo televizor sa ekranom od 175 centimetara, očas posla, sa početnih 15.000, stigla do konačne cene od 62.000 dinara.

Međutim, prava poslastica za aukcionare usledila je tek posle - kada su se, kako saznaje Telegraf.rs, pojavili misteriozni kupci koji su želeli da otkupe neke komade nameštaja. Pošto je nameštaj promenio nekoliko ruku, tvrdilo se, neki od kreveta iz vile na Tatarskom brdu na Fruškoj gori, završili su u Crnoj Gori!

- Na mafijaškoj imovini može da se zaradi lepa parica. Uvek ima fanatika koji žele da kupe nešto i da se hvale da imaju krevet, limuzinu, teretanu tog i tog kriminalca. Oni se nikada ne pojavljuju na aukcijama. Ili imaju svoje ljude koje šalju da kupuju za njih, ili nalaze one koji su trgovali, pa im, nude da otkupe određene predmete - otkriva sagovornik našeg portala.

Inače, u slučaju da su rasprodali imovinu za koju sud veruje da je stečena mafijaškim novcem, u ovom slučaju, Darko Šarić i Jovica Lončar, u zatvoru bi proveli na hiljade godina!

Naime, prema crnogorskom zakonu, dan proveden u zatvoru menja 40  evra nečijeg duga, a u parničnom postpuku svega 15. S obzirom na to da obojica treba državi da plate više od 21 miliona evra, koliko je procenjeno da su uložili u nepokretnosti parama od kriminalnih rabota, računica je prosta!

(D. M. / Foto: Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA