FALSIFIKOVALI 50.000 DOLARA i rasturali ih svuda po Srbiji!

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca uhapšeni su B.S. (28) i D.Ć. (35)

  • 1

U nastavku akcije suzbijanja falsifikovanja novca, policija je uhapsila dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe falsifikovali novčanice u apoenima od 100 dolara.

FALSIFIKOVALI 35.000 DOLARA: Hapšenje u Zrenjaninu!

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca uhapšeni su B.S. (28) i D.Ć. (35).

Sumnja se da su uhapšeni bili članovi organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator bio Lj.M., uhapšen novembra 2015, a grupa je delovala od februara 2013. godine do septembra 2015.

Postoje osnovi sumnje da je Lj.M. pribavio kompletnu opremu i potreban materijal za izradu falsifikovanih novčanica, a nakon toga u iznajmljenim prostorijama u Bačkom Jarku, izrađivao falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara, koje je preko pripadnika organizovane kriminalne grupe D.Ć, B.S. i ranije uhapšenog I.D. stavljao u opticaj na teritoriji Srbije i drugih zemalja u regionu.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, deo organizovne kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni u septembru 2015. godine, na teritoriji Republike Srbije i Republike Češke, u okviru međunarodne saradnje policije i tužilaštva.

U okviru ove akcije policija je do sada pronašla preko 5.000 falsifikovanih novčanica u apoenu od 100 američkih dolara dobre izrade, koje su pripadnici ove grupe napravili u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    1. februar 2016 | 18:46

    Realno,svaki " nastancovani dolar ,je sam po sebi " falsifikat"novca , bezvredni papir bez pokrica .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA