SRBIJOM ĆE PROĆI MILION IZBEGLICA: Na proleće nas očekuje ogroman talas migranata!

Moguće je da će se Sirijcima, Iračanima, Avganistancima i Libijcima ove godine priključiti i Egipćani, kojih ima 80 miliona

  • 12

Ove godine se očekuje ogroman priliv izbeglica u Evropsku uniju, a većina njih će proći baš kroz Srbiju! Novi talas migranta sa Bliskog istoka dolazi sa lepim vremenom, na proleće, pišu Novosti.

MIGRANT SILOVAO DEČAKA (10) U BEČU: Evropa na nogama posle stravičnog zločina

Zbrinjavanje migranata bila je tema i ovonedeljne sednice skupštinskog Odbora za rad i socijalna pitanja, gde se moglo čuti da su pripreme za sve veći protok ljudi uveliko počele.

Prema rečima Hansa Fridriha Šodera, iz UNHCR, problem nastaje zbog "selektivnog propuštanja na granicama" (prolaz otvoren samo za Sirijce, Iračane i Avganistance). Većina pridošlica ne želi da traži azil u Srbiji, pa ostaju zaglavljeni ovde.

- Ukoliko ne traže azil, gube pravo na smeštaj, odnosno postaju ranjivi i lake mete za krijumčare i kriminalne grupe - kaže Šoder.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Moguće je da će se Sirijcima, Iračanima, Avganistancima i Libijcima ove godine priključiti i Egipćani. Prema rečima Dušana Prorokovića, iz Centra za strateške alternative, problem Egipta je u najavi, jer raste budžetski deficit, turizam je propao, i već se nazire destabilizacija. A Egipat, za razliku od Sirije koja ima oko 20 miliona stanovnika, ima čak 80 miliona!

Ukoliko Nemačka i Austrija potpuno zatvore granice za migrante, Balkan, a samim tim i naša zemlja, naći će se u velikom problemu. Kako je procurilo iz diplomatskih izvora, prolaz će najpre biti zatvoren za izbeglice iz Iraka, potom za one iz Avganistana i, na kraju, iz Sirije.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    8. februar 2016 | 17:00

    A zasto migranti ne idu u Saudijsku Arabiju, Bahrein, Oman, Jemen, Katar, ipak su tamo njihova islamska braca

  • srbin bn

    7. februar 2016 | 18:42

    Samo neka pozure ovdje ih cekaju i ovako je napeto,pukli smo skroz gdje oni dodu trava vene.

  • Cetnik

    8. februar 2016 | 20:29

    Vratiti tu gamad odakle su dosli s5a ce nam da samo prave probleme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA