SMRT UŽIVO: Zaronio na 92 metara dubine, a kamera na njegovoj glavi snimila koban trenutak! (VIDEO)

Krenuo je da pronađe telo instruktora ronjenja Jurija Lipskickog, ali nije uspeo da se izbori s ponorom u kojem dva ronioca godišnje izgube život

  • 1

Na obali Crvenog mora nalazi se jedno od najozloglašenijih mesta za ronjenje, lokalno poznato kao "Plava rupa". To je podvodni ponor koji se spušta oko 96 metara i steklo je reputaciju jednog od najopasnih lokacija na svetu. 

Odlučio je da roni u ovom jezeru usred džungle, a ono što je našao tamo ga je uplašilo do srži (VIDEO)

Uprkos propisima od strane vlasti, u proseku dva ronioca godišnje bude poraženo od strane ovog ponora. Najpoznatija smrt bila je kada je instruktor ronjenja Jurij Lipski nestao 2000. godine.

Lipski je odlučio da zaroni na dno rupe i to na svoju ruku.

Uspeo je da stigne do 92 metra. Ipak, na toj dubini, azot narkoza počela je da utiče na njegovo mentalno stanje zbog čega je postao dezorijentisan.

Jednom kada je shvatio da ne može da izroni, Lipski je sklonio svoju masku sa kiseonikom i brzo je nestao.

Kada je ronilac poslat da pronađe Lipskijevo telo, oni su otkrili da je sa sobom imao i video kameru. Kamera je bila vezana za njegovu kacigu koja je snimila celu tragediju - uključujući i trenutak njegove smrti.

(Telegraf.rs/ reddit.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA