MUSLIMANI IZ GORNJE MAOČE JEDVA ČEKAJU DA BIH UĐE U EU: Širićemo islam po Evropi (VIDEO)

- Ako BiH uđe u EU, to će nam otvoriti mnoga vrata. Tada možemo biti aktivni i drugde, a to bi bilo puno lakše sa otvorenim granicama - pojašnjava predstavnik sela Edis Bosnić (35)

  • 32

Muslimani iz Gornje Maoče u Federaciji BiH jedva čekaju da BiH uđe u EU, jer veruju da će tada, zbog ukidanja granica, mnogo lakše širiti svoju islamsku misiju u Evropi.

LEGLO DŽIHADISTA JE NA 3 SATA OD BEOGRADA: Policija tamo ne sme da uđe! (VIDEO) (FOTO)

- Ako BiH uđe u EU, to će nam otvoriti mnoga vrata. Tada možemo biti aktivni i drugde, a to bi bilo puno lakše sa otvorenim granicama - pojašnjava predstavnik sela, 35-godišnji Edis Bosnić za "Dojče vele".

Bosnić je oduševljen što BiH želi da podnese zahtev za članstvo u EU jer sanja o islamskoj misiji bez granica. Prema njegovim rečima, "na taj način, prekrasni islam mogli bismo dati i Nemcima".

Stanovnici Gornje Maoče fascinirani su "Islamskom državom" i idejom da svi muslimani žive zajedno.

Maoča je poslednjih dana ponovo u centru medijske pažnje zbog zastava "Islamske države" koje su se vijorile u selu, kao i zbog boraca koji su odlazili za Siriju i Irak da se bore na strani islamista.

Nemački radio navodi da snage bezbednosti BiH pretpostavljaju da se u tom selu regrutuju teroristi, jer su mnogi otišli u džihad.

Printksin: Youtube/mudzaxx Printksin: Youtube/mudzaxx

Edis Bosnić je navodno miroljubiv, ali priznaje da želi da svi muslimani žive u jednoj državi, u kojoj više ne bi imali problema. On kaže da Maočani pozdravljaju ideju da svi muslimani poseduju iste pasoše u kojima stoji da veruju u Alaha i proroka Muhameda.

Policija je u selu više puta sprovodila raciju, a sam Bosnić kraće vreme bio je u pritvoru. Jedan stanovnik sela pre četiri godine izvršio je napad na američku Ambasadu u Sarajevu.

- Mi ne priznajemo zakone i ne poštujemo ih. U srcu - pogotovo. Zašto? Zato jer nije bilo pravedno staviti nas u zatvor - navodi Bosnić.

Tragovi iz ovog brdskog sela vode i do selefijske scene u Beču, do radikalnog propovednika Ebua Tejme, protiv koga se u Gracu vodi sudski postupak.

Salefije iz Nemačke hvale pobožnost stanovnika Gornje Maoče i pozivaju na prikupljanje dobrovoljnih priloga za to selo, prenosi "Dojče vele".

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    9. februar 2016 | 18:44

    Горња маоча,... Муџахедини итд,,,, е слушај ти мене да ти кажем нешто хјено,,,, ви немате ни М од Муслимана,,, ви сте једна обична брука и срамота која прља чисте Муслимане и Поштене,,,жао ми ђеце и наше и друге небитно које исповјести,,, Ал сутра нека пукне пушка па да вам се н маме,,,, више сте до..рчили... Ј вас онај ко вас држи и дозвољава ,,, јер ви нисте људи ви сте монструми које треба збрисати што пре са лица земље,,,,

  • Anoniman

    9. februar 2016 | 18:11

    Oni sa muslimanima nemaju apsolutno nista.Oni sebe smatraju nazivaju muslimanima koriste vjeru za svoje prljave igre.Nisu se dzaba odvojili od ostatka svijeta jer za njih civilizacija ne postoji.Zato je glupo pa cak i pogrdno ove ljude nazivati muslimanima i stavljati ih ili porediti sa drugim muslimanima.

  • Dr. za rock and roll

    9. februar 2016 | 16:55

    Zivecete u jednoj drzavi-- arabiji i turskoj a nadam se uskoro i da ce vam pola turske postati kurdistan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA