BRUTALNO IH PRETUKAO, KOPAO IM OČI I GUŠIO: Nezapamćen slučaj nasilja nad sestrama (FOTO)

- Nije prestajao da je udara, ja sam ga molila jedno pet minuta sigurno. Mogao je stati više puta, ali nije hteo. Jednostavno je stao tek kad je vidio da joj ide krv, kad je Kimi rekla da joj je iskopao oko - ispričala je žrtva nasilja, čije su povrede proglašene kao "lakše telesne"

  • 7

Da su upozorenja svetskih medija o zahvaćenosti Balkana epidemijom nasilja nad ženama krajnje realna, pokazuje i slučaj dve Hrvatice, sestara Kimi i Sare Golub, koje je Ž.R. (28) iz Zagreba pretukao.

ŽENE, OSNAŽITE SE! Evo šta je najbitnije da uradite i prestanete da budete žrtva nasilja!

Za ovaj incident saznalo se kada je njihova drugarica Dijana Tičić objavila na Fejsbuku apel kojim je upozorila na slučaj brutalnog napada na svoju prijateljicu i njenu sestru.

Ova priča se danima masovno deli po društvenim mrežama, a Dijanin post prenosimo u celosti.

"Poštovani, moja prijateljica i njena sestra su brutalno pretučene, a pod pretučene, mislim na kopanje očiju, gušenje, muške udarce u glavu, čupanje i grebanje - i nakon takve traume koju im je priuštio jedan "gospodin", odu pune nade u hitnu i policiju, jer oni im moraju pomoći, jer su oni tu za narod, je l' tako?

Foto: Facebook/Diana Tičić Foto: Facebook/Diana Tičić

E pa te sve fizičke traume koje su one doživele oni su nazvali lakšim telesnim povredama. Molimo za bilo kakvu pomoć, jer državi je ovo lakša telesna povreda, a on je slobodan! Nikakvo opravdanje ne postoji za ovo! Ti si muškarac? Ti si nula!"

Prema pisanju sibenskiportal.hr nasilnik je uhapšen, a povrede na licu Kimi Golub su i dalje vidljive.

Devojke koje su pretučene u taksiju, nakon subotnjeg izlaska, sinoć su po prvi put govorile o svemu, i pozvale javnost da ne linčuju napadača jer pravdu žele potražiti pravnim putem.

Nije prestajao da je udara, ja sam ga molila jedno pet minuta sigurno. Mogao je stati više puta, ali nije hteo. Jednostavno je stao tek kad je vidio da joj ide krv, kad je Kimi rekla da joj je iskopao oko - ispričala je žrtva nasilja Sara Golub.

Osumnjičeni je posle hapšenja izneo svoju odbranu, pa mu je određeno zadržavanje 15 dana. Sada se nalazi u zatvoru u Zagrebu, a sledeće ročište zakazano je za 22. februar, naveli su i zagrebačke policije.

Korisnici na društvenim mrežama pozvali su na linč, a devojke, uprkos proživljenoj traumi, poručuju da se to ne radi.

- Postoje drugi načini podrške, a ne linčem. A njemu poručujem – ako je on bolestan ili šta god da mu se dogodilo u toj situaciji, neka potraži pomoć - rekla je Kimi Golub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SlavCo

    11. februar 2016 | 18:21

    Najlakse je tuci fizicki slabijeg od sebe ko nemoze da se brani. Nesme to isto da pokusa sa nekim sebi ravnim jer bi bio polomljen od batina da se vise nikad nebi setio da digne ruku na fizicki slabij eg od sebe.

  • Valentina

    11. februar 2016 | 17:09

    Eeeee stq se sve neće desiti na ovoj zemaljskoj kugli ....

  • Dalmatinac

    11. februar 2016 | 18:44

    Purgeri fašisti. Dalmacija Republika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA